En Sıcak Konular

TÜSİAD tehdit mi ediliyor?

2 Ocak 2015 09:43 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, TÜSİAD Başkanı'nın paralel yapıya sahip çıkmasının arkasında şantaj olduğu imasında bulundu.

Yakında görevi bırakması beklenen Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer'in “Devlet içinde paralel yapı göremiyorum” şeklindeki açıklamasının yankıları sürüyor. Dinçer'in “Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, başbakan” şeklindeki sözleri ise tartışmanın ikinci ayağını oluşturuyor. Başbakan, bu sözlere tepki olarak TÜSİAD'ın toplantılarına katılmama kararı aldı. Hemen hemen bütün büyük patronların dinlendiğinin ortaya çıkmasına rağmen Dinçer'in neden paralel yapıya kalkan olduğu merak edilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati'den ilginç bir çıkış geldi. Paralel yapının TÜSİAD'a şantaj yaptığı imasında bulunan Nebati, “Türkiye'de herkes dinlendi. Darbe girişiminde çıkabilecek bir kaosun neticesinde herkesi zapturapt altına almak üzere oluşturulmuş bir senaryonun parçası olarak TÜSİAD'ın üyeleri de dinlenmiş. Üç ay önce “Biz de dinlendik, paralel yapının dinlemeleri hukuksuzdur, ahlaksızlık” şeklindeki söylemlerin bu noktaya gelmiş olması; aslında dinlemelerin nereye kadar gittiğini, elde edilen şantaj aletlerinin hangi noktalara vardığını göstermesi açısından vahim” dedi.

Nebati, TÜSİAD Başkanı'nın “Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, Başbakan'dır” sözlerinin ise algı operasyonu olduğunu söyledi. Nureddin Nebati, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızla başbakanımız arasındaki diyalogun dört aydır en üst seviyede devam ediyor olması, bu birlikte hareketin Türkiye'ye kazandırdığı ivme ve siyasal anlamda gücün artırılmış olması, güç odaklarını rahatsız ediyor. TÜSİAD bir sivil toplum kuruluşu olmanın gereğini yapmıyor. Zikzaklar çizip konjonktüre göre hareket ediyor. İş adamı kulübü olmasından ziyade siyasal bir muhalefet gibi davranıyor. Bu siyasal muhalefeti rejime değil de milletin sesi olan hükümete ve siyasal partilere karşı yapıyor. Belli güç odaklarıyla hareket ediyor.”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş TÜSİAD Başkanı'nın açıklamasının talihsiz ve anlamsız olduğunu söyledi. Kurtulmuş “Cumhurbaşkanımızı 'tanımıyoruz' manasında söylüyorsa kusura bakmasınlar Cumhurbaşkanımız da TÜSİAD'ı tanımaz. Ben Haluk Bey'in bunu kastetmediğini ümit ediyorum” diye konuştu. Tartışmalara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise “TÜSİAD Başkanının Cumhurbaşkanımızla ilgili kurduğu cümle üçüncü sınıf bir zihniyetin ürünü. TÜSİAD yönetiminin bu cümleyi kınamaması da bu üçüncü sınıf zihniyetin 'kurumsal' olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet içindeki paralel yapının Rahmi Koç'tan Arzuhan Yalçındağ'a, Nihat Özdemir'den Turgay Ciner'e kadar aralarında TÜSİAD üyelerinin de bulunduğu birçok iş adamını sahte isimlerle dinlediği ortayı çıkmıştı.

Türkiye



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,584 µs