En Sıcak Konular

IŞİD'e kara harekatı hazırlığı mı yapılıyor?

31 Aralık 2014 13:40 tsi
ABD'nin 2015 baharıyla birlikte Irak'ta IŞİD'e karşı kapsamlı bir kara harekatı hazırlığı içinde olduğ, bu amaçla Afganistan'a gönderilmek üzere Kuveyt'e yerleştirilen askeri teçhizatın Irak'a yönlendirildiği iddia ediliyor.

ABD’nin 2015 baharıyla birlikte Irak’ta IŞİD’e karşı kapsamlı bir kara harekatı hazırlığı içinde olduğu olduğu, bu amaçla Afganistan’a gönderilmek üzere Kuveyt’e yerleştirilen askeri teçhizatın Irak’a yönlendirildiği iddia ediliyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD ordusu Irak’ta IŞİD’e karşı kapsamlı bir kara harekatına hazırlanıyor. Ajanslar ABD ordusunun Afganistan’a sevketmeyi düşündüğü 3 bin 100 zırhlı Hummer aracını, 2015 baharında Irak’ta yapacağı operasyon için Kuveyt- Irak sınırına yönlendirildiğini belirtiyor.

ABD Başkanı Obama daha önce hiç bir ABD askerinin Irak’a ayak basmayacağını söylemişti. Haberlere göre ABD yönetimi IŞİD’e karşı sadece mücadelede yerel unsurları devrede tutmaktan yana. Bu amaçla Irak ordusu, Peşmerge Güçleri ve Iraklı Sünnilerden olşuacak askeri gücü desteklemekten yana.

Geçtiğimiz hafta ABD savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak’a bin kişilik bir askeri uzman heyeti göndereceklerini, bunların ülkede bulunan bin 700 kişilik ABD birliği ile harete edeceğini açıklamıştı.

Öte yandan Irak ordusu da IŞİD’e karşı düzenlenecek olan bu kapsamlı harekat için hazırlık yapıyor. Irak güvenlik kaynakları 357 bin kişinin gönüllü olarak IŞİD’e karşı savaşmak için askeri merkezlere kayıt başvurusunda bulunduğunu belirtiyor.

Irak Başbakanı Haydar Abadi’yle bir araya gelen Iraklı Sünni liderler, IŞİD’e karşı operasyon için, Sünnilerden oluşturulacak askeri gücün Musul’un çevresindeki 3 ayrı karargahta eğitilmesi konusunda analşmışlardı.

stargazete.com

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs