En Sıcak Konular

Erzurum'da polise yönelik yeni algı operasyonu

29 Aralık 2014 17:19 tsi
Polislere yönelik yeni bir algı operasyonu daha Erzurum'da başlatıldı. Operasyon kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polislerden ifadeleri alınan 2 polis serbest bırakıldı. İşte operasyonda yaşanan son gelişmeler...

Erzurum'da yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla aralarında bir emniyet müdürü ve 4 amirin bulunduğu 5 istihbarat polisi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 8 polis de ifadeleri alınmak üzere yakalandı. Gözaltılar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, dönemin Erzurum İstihbarat Şube Müdürü Hurşit U.'nun da aralarında bulunduğu polis şefleri görev yaptıkları illerde gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Hurşit U. Kahramanmaraş'ta, emniyet amirleri Aslan K. Ankara'da, Serdar D. İstanbul'da ve Yücel B. Düzce'de sabah saatlerinde gözaltına alındı. Aynı saatlerde Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görevli ikisi emniyet amiri 7 kişi de mesai başında ifadeleri alınmak üzere KOM ekipleri tarafından yakalandı. Gizli bir şekilde sağlık kontrolünden geçirilen istihbaratçılar, Palandöken ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binalarının bulunduğu KOM'a getirildi. Bu arada diğer gözaltına alınan Emniyet Müdürü ve amirlerinin de Erzurum'a sevk edildiği belirtildi.

Gözaltına alınan ve tutuklanan istihbaratçıların avukatı Hakan Dişkeser ve beraberindeki 6 avukat öğle saatlerinde KOM şubeye geldi. Av. Dişkeser yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye genelinde Adana ile başlayıp, İzmir, Ankara, Antalya, Kilis, İstanbul ile devam eden istihbari dinlemelerle ilgili soruşturmanın Erzurum ayağı adı altında müvekkillerimizden de bir kısmı bulundukları illerde gözaltına alınmış vaziyette. Şu anda mevcutlu olarak buraya getiriliyor. Bazı müvekkillerimiz de sadece ifadesi alınmak üzere şu anda davet edilmiş. Biz de şu anda ifade vermek üzere KOM şubeye geldik. Müvekkillerimize isnat edilen suçlarla ilgili herhangi bir delil mevcut değildir. Sadece kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde yapılan çalışmalardır. Bu nedenle hiçbir endişemiz yok." açıklamasında bulundu.

İKİ POLİS SERBEST BIRAKILDI

Erzurum'da yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla sabah saatlerinde ifadeye çağrılan Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polislerden ifadeleri alınan 2 polis serbest bırakıldı. Diğer polislerin ifade işlemleri devam ediyor.

22 Temmuz sahur operasyonunda gözaltına alınan polislerden bazılarının avukatı olan Kemal Şimşek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Erzurum'da polise yönelik yeni bir algı operasyonunun başlatıldığını duyurmuştu.

İşte Avukat Kemal Şimşek'in paylaştığı o tweet;

ERZURUM KOM MDR.DEN İSTİHBARAT ŞB'YE OPERASYON VAR.. GÖZALTI SAYISI 20-25 CIVARINDA.. KONUNUN TALTİF OLMA İHTİMALİ YÜKSEK..


YENİ ALGI OPERASYONU

27 Aralık sabaha karşı 03.00 sıaralarında Cizre’de başlayan olaylarda PKK terör örgütü sempatizanı kişilerin HÜDA-PAR’lıların evlerini ateşe vermesi üzerine başlayan çatışmalara destek için PKK’lı teröristlerin ilçe merkezine geldikleri, yüzü maskeli ve ellerinde uzun namlulu silahlarla çatışmalara katıldıkları görüntüleri medyaya yansıdı.

Esas skandal ise ilçede kazılan hendekler nedeni ile güvenlik güçlerinin olaylara müdahale edememesi ile yaşandı. Çatışmalarda 3 kişi hayatını kaybetti. Polis ise ilçede hala kontrolü sağlayabilmiş değil.

O GÖRÜNTÜLER HÜKÜMETİ ZOR DURUMDA BIRAKMIŞTI

Cizre’den yansıyan görüntüler kamuoyunda tepki ile karşılanmış, hükümet bu görüntüler nedeni ile zor durumda kalmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ülke sınırları içerisinde kamu düzenini sağlamaktan aciz konumda olduğu net bir şekilde ortaya çıktı.

Bu olaylar yaşanırken kamu düzenine dair bir başka sklandal da Erzincan’da ortaya çıktı. 26 Aralık Cuma günü Ülkücü grup ile HDP’li gubun karşı karşıya gelmesi nedeni ile yaşanan gerginlikler bahane edilerek İl’de 15 gün boyunca tüm toplanmalar Valilik tarafından yasaklandı. Gerekçe ise kamu düzeninin sağlanması...

Yani Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti hür demokratik hak olan en küçük çaplı basın açıklamasında bile kamu düzeninini sağlamaktan aciz konumda kaldı.

Bir başka sıkıntılı siyasi gündem ise 5 Ocak günü yapılacak olan Yüce Divan oylaması. 17 Aralık büyük rüşvet yolsuzluk operasyonu sonrası istifa etmek zorunda kalan bakanların Yüce Divan kaderi 5 Ocak günü belli olacak, yani sadece bir hafta sonra.

Erdoğan Bayraktar’ın herşeyi anlatırım açıklamalarının kamuoyuna yansıması ise AKP’de endişe saçıyor.

İşte bu şekilde siyasi açıdan zor günler geçiren iktidarın gümdem değiştirme amaçlı yine Polislere algı operasyonuna sarıldığı belirtiliyor.

Gündem değiştirme çabasının hedefi ise Erzurum İstihbarat Polisleri oldu. Bugün sabah saatlerinde aralarında Erzurum İstihbarat Eski Şube Müdürü Hurşit Uçak ve aynı birimde görev yapmış polislerin gözaltına alındığı ortaya çıktı.

(CİHAN)

Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,226 µs