En Sıcak Konular

Ağca'ya İtalya'dan sınırdışı kararı

29 Aralık 2014 16:25 tsi
Ağca'ya İtalya'dan sınırdışı kararı Mehmet Ali Ağca'nın bu akşam saatlerinde İtalya'dan sınırdışı edileceği belirtildi

Suikast girişiminde bulunduğu Papa 2'nci Jean Paul'ün kabrini ziyaret eden Mehmet Ali Ağca'nın, İtalya'ya yasa dışı belgelerle seyahat etmesinden ötürü akşam saatlerinde sınırdışı edileceği bildirildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde; Ağca'nın durumuna bakan sulh hakiminin, İtalya'ya Avusturya üzerinden gelerek, 13 Mayıs 1981'de Aziz Petrus Meydanı'nda suikast girişimi ile yaraladığı Papa 2. Jean Paul'ün kabrini ziyaret eden Ağca için İtalya'dan sınırdışı edilmesi yönünde karar verdiği ifade edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Papa suikasti faili Ağca'nın İtalya'ya girmek için uygun vizesinin olmaması sebebiyle alacağı sınırdışı kararını takiben akşam saatlerinde Alitalia'ya ait uçakla Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

İtalya'ya Avusturya üzerinden vizesiz girdiği anlaşılan Ağca'nın, bu ülkeye nasıl ulaştığı ise belirsizliğini koruyor.

Ağca, suikastten iki yıl sonra 27 Aralık 1983'te Papa'nın kendisini o dönem tutuklu bulunduğu Rebbibia cezaevinde ziyaret edişinin 31. yıldönümünde kabrini ziyaret etmesini "Bu mucizevi yere geri döndüm" şeklinde açıklamıştı. Papa'nın kabrine iki demet beyaz gül bırakan Ağca, Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda İtalyan basınına açıklamalarda bulunduktan sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Mehmet Ali Ağca, avukatı Mustafa Demirbağ aracılığı ile yaptığı açıklamada, "İtalya'ya benim yabancı servislerin yardımıyla girdiğimi iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok. 34 yıl önce Roma'ya nasıl girdiysem, aynı şekilde girdim. 2011 yılında almış olduğum Türk pasaportumla Avusturya'ya gittim, oradan da Roma'ya geçtim" ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada, 1983 yılında genç bir kız iken kaybolan ve o tarihten beri kendisinden haber dahi alınamayan Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi için kardeş Pietro Orlandi'nin avukatlar aracılığıyla Ağca'ya kardeşinin kaybolmasıyla ilgli olarak davaya müdahil olma talebinde bulunduğu kaydedildi. Ağca, Emanuel Orlandi'nin, Bulgar mafyası ve Roma'nın ünlü Magliana çetesi tarafından Papa suikastinden sonra serbest bırakılması için kaçırıldığını ve halen hayatta olduğunu öne sürmüştü.

AA



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs