iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Cizre: Kıskançlık krizi!

29 Aralık 2014 16:15 tsi
Cizre: Kıskançlık krizi!
Cizre olayları için, ‘başarılı olsalardı kim memnun edilecekti’ sorusuna verilen yanıtlar tarihte ilk kez bu kadar az… O kadar ki failin bile önemi yok!.. iyibilgi Ankara

Cizre’de sahnelenmek isteyen oyun başarısız oldu. Başarısız olması da gayet doğal çünkü, “doğal olmadığı”nı herkes gördü. 15 yıl önce herkesin büyük dersler çıkardığı bir nifakı yemlemek, bunun üzerine basarak da barış sürecini sabote etmek, başta bölge halkı olmak üzere tarafların hepsi tarafından el tersiyle iteklendi. Ama daha önemlisi şu; hemen fark edildiler ve yakalandılar.

Hatta fiilen olayların içinde bulunduğu söylenen grupların sözcüleri, çözüm sürecine destek verdiklerini ilk cümleden olmak üzere kayıt altına alıp, rakibine ancak ondan sonra eleştiri, yani “süreci provoke eden onlar”a getirdiler.

Bu da aslında tarafların, barış süreci masasında bulunmak istediklerini gösteriyor. Yani o masa önemli, herkes orada bulunmak istiyor.

Öte yandan olayların barış sürecini bozma arzusuyla yaşananları köpürtenler de var ve onlar da aynı hız ve netlikte de-şifre oldular. Kısaca her zaman olduğu gibi ama bu sefer “beylik olmayan laf” doğru: hem içeride hem dışarıda barış sürecine karşı ve barış sürecini hayata geçirmeye uğraşanlara karşı bir deneme daha yapıldı.

“Deneye deneye sonunda tuttururuz” sananların yanılgısı şu; biçim değiştirmiş ve çözümü hem bulunmuş hem de kamuoyu tarafından benimsenip, satın alınmış bir süreci sabote ediyorlar. Yani stratejik bir gelişmeye konvansiyonel akıl ve silahlarla karşılık veriyorlar. Daha daha ilginç yanı, Türkiye’nin iyiliğini istemeyen dış güçler de aynı durumda. Aslında artık güç değiller.

Türkiye’ye düşen ise tüm bu provokasyon, kumpas ve tuzakları sağa-sola takılmadan, aşmak, bütün ülkeyi bu ateş girdabından tereyağından kıl çeker gibi çıkarmak.

Kolay mı? Asla. Ama avantajımız şu; bin yıllardır bunu yapan insanlar yaşıyor bu topraklarda.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,036 µs