En Sıcak Konular

Ankara bombacısı Arap şiveli

12 Eylül 2007 16:51 tsi
Ankara'yı kana bulamaya hazırlanan bombacı arap şivesiyle konuşuyor

Sıhhıye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan eyleme hazırlanmış olan bomba yüklü minibüsle ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sürüyor. Minibüsü otoparka bırakan Arap şiveli bir kişinin arandığı bildirildi.

Aracın, 2006'nın Ekim ayında İstanbul'dan çalındığının motor ve şasi numarasından anlaşıldığını vurgulayan yetkililer, minibüsün üzerine takılan plakanın bir gün önce Altındağ'da ''Şahin'' marka bir araçtan çalındığının tespit edildiğini belirttiler. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, önemli olayların yıldönümünde polisin olağanüstü önlemler aldığını hatırlatarak, kendilerinin de ''11 Eylül ve 12 Eylül'' dolayısıyla çeşitli tedbirler aldıklarını, hatta bu tedbirleri yazılı olarak tüm birimlere ilettiklerini söyledi. Patlayıcının, bu kapsamda yapılan çalışmalar sırasında ortaya çıkarıldığını belirten yetkili, aracın, şu andaki görünüm itibariyle terör örgütü PKK tarafından hazırlandığını değerlendirdiklerini söyledi.

Bu arada, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren otopark görevlisinin ''Vito'' minibüsün bir gün önce saat 16.00-17.00 sıralarında otoparka giriş yaptığını ve aracın sürücüsünün ''kıvırcık saçlı, hafif sakallı, 23-34 yaşlarında'' olduğunu söylediği bildirildi. Otopark görevlisinin, minibüsün sürücüsünün, ''Yenişehir Pazarı'na mal satmak üzere geldiğini'' ifade ederek içeri girdiğini söylediği belirtildi. Otopark görevlisinin, söz konusu kişinin Arap şiveli olduğunu da ifade ettiği kaydedildi.

Vito marka aracın ise 29 Mart 2006'da İstanbul Başakşehir'den çalındığı sahiplerinin de polis merkezine aracın çalındığına dair bilgi verdiği öğrenildi. B. C. adına kayıtlı araç motor ve şase numaralarından saptandı. Mercedes'in bir yıldır nerelerde saklandığı veya nerelerde kullanıldığı, Ankara'ya ne zaman getirildiği de araştırma konusu.

İnternet haber



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs