En Sıcak Konular

Mustafa Koç: Hükümeti izlemek vazife

12 Eylül 2007 11:50 tsi
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, anayasa konusunda acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'ın ''Hükümeti takip görevi Meclis'indir'' sözlerine de cevap vererek, ''Hükümeti izlemek büt

ANAYASA KONUSUNDA ACELE EDİLMEMELİ
 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, anayasa konusunda acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'ın ''Hükümeti takip görevi Meclis'indir'' sözlerine de cevap vererek, ''Hükümeti izlemek bütün sivil toplum kuruluşlarının vazifesidir'' dedi.

Mustafa Koç, 500 büyük sanayi kuruluşunun ödül töreninde gazetecilerin sorularını cevapladı.


Koç, ilk defa gerçek anlamda bir sivil anayasa üzerinde çalışıldığını vurguladı ve "Bu yüzden acele edilmemesinin doğru olacağı kanaatindeyim. 'Oldu bittiye getiriliyor' demiyorum ama biraz daha ince eleyip sık dokumak lazım" dedi.


Mustafa Koç, "Endişeniz var mı?" sorusuna da "Şu anda endişemiz yok. Bakıp göreceğiz. Bunun altında bir şey aramaya gerek yok" diye cevap verdi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın, hükümet programı, anayasa ve kadrolaşma ile ilgili eleştirileriyle ilgili olarak, ''TBMM dışında, seçmenin hükümeti takip ya da denetleme yetkisi verdiği bir başka organ yoktur” açıklamasını yapmıştı.


Yalçındağ hükümet programını eleştirmişti


TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 7 Eylül'de Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun İskenderun'daki toplantısında yaptığı konuşmada hükümet programını eleştirmişti.


Yalçındağ, "Hükümet programına baktığımızda seçim beyannamesinin gerisinde kaldığını cesur ve açık olmaktan uzak olduğunu görüyoruz" demişti.


"Hükümet yalnızca icraatlarında değil söylemlerinde de azami titizlik içinde olmalı" diyen Yalçındağ, yeni Anayasa hazırlıklarına ilişkin de mesajlar vermişti.


Yalçındağ, yeni Anayasa'da Cumhuriyet'in kazanımlarının ve temel değerlerinin eksiksiz olarak yer alması gerektiğini söyleyerek, sürecin aceleye getirilmemesini istemişti.


TÜSİAD Başkanı, "Anayasa'nın hazırlanma süreci, metnin kendisi kadar önemli" diyerek,"Toplumsal uzlaşmayı yansıtan metinler olduğu akıllardan çıkarılmamalı" uyarısında bulunmuştu.

Haber 10



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,665 µs