En Sıcak Konular

Kamyoncuların eylemi Şile'de trafiği felç etti

23 Aralık 2014 17:34 tsi
Şile otoyolunda hafriyat döküm alanlarının uzak olması ve sık sık ceza kesilmesini gerekçe gösteren bir grup kamyoncu eylem yaptı. Eylem nedeniyle otoyol ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giden TEM'de trafik felç oldu.

İddiaya göre, Ömerli hafriyat döküm sahası dolduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kapatıldı. Şile'deki başka bir alana yönlendirilen hafriyat kamyoncuları, günde bir sefer yapar hale geldi. Fazla yük ve çeşitli eksiklikler nedeniyle sürekli cezalar da kesilince kamyoncular duruma isyan etti.

Bugün Şile otoyolu üzerinde bir araya gelen kamyoncular, kararı protesto etmek için eylem yaptı. Çok sayıda kamyon otoyolun tek şeridini kapattı. Bu nedenle trafikte önemli ölçüde aksama yaşandı. Şile otoyolu, Çekmeköy'den Ümraniye'ye kadar tamamen durma noktasına geldi. Eylem nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giden TEM otoyolu da durma noktasına geldi.

Bu sırada yolu kullanan sürücüler ile kamyoncular arasında tartışmalar yaşandı. Vatandaşların tepkileri üzerine olay yerine çok sayıda trafik polisi gönderildi.

Eyleme katılan kamyonculara çeşitli miktarlarda cezalar kesildi. Bazı sürücüler kornalarla eylemi protesto etti. Kimseyi zor durumda bırakmak istemediklerini belirten kamyoncular ise sıkıntılar nedeniyle evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini söyledi. Sorunların çözülmesini isteyen kamyoncular, eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

İBB'DEN  AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul'da sabah saatlerinde  hafriyat kamyonlarının yaptığı eylem üzerine yazılı bir açıklama yaptı. İBB'nin yazılı açıklamasında şunlara değinildi;

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Yakasında yeni hafriyat döküm alanı göstermediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Anadolu Yakasında halen; Şile Sahilköy ve Çekmeköy Ömerli’de 3 adet saha aktif hafriyat döküm alanı olarak hizmet vermektedir. Çekmeköy-Ömerli’deki döküm alanında, rutin arazi inceleme ve tesbit çalışması kaynaklı olarak bir gün süreyle döküm yapılamamıştır. Bu saha halen hafriyat dökümü almaktadır.

Ayrıca, aktif olan sahalarda hafriyat toprağı bertaraf faaliyetleri hava koşullarından zaman zaman olumsuz etkilenmekte olup, bu nedenle sahalarda uzun araç kuyrukları oluşabilmektedir.  Uzun vadeli olarak da yeni hafriyat döküm alanlarının oluşturulmasına yönelik Anadolu Yakasında; Şile’de 3, Çekmeköy’de 2 ve Beykoz’da 1 adet olmak üzere toplam 30 Milyon m3 kapasiteli 6 adet sahaya ilişkin çalışmalarımız da devam etmektedir.

İstanbul genelinde de Anadolu Yakası’nda da hafriyat döküm alanları açısından bir alan sorunu yoktur"

(CİHAN)



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs