En Sıcak Konular

4 bakan vakası: Ne doğru ne yanlış?

23 Aralık 2014 14:58 tsi
4 bakan vakası: Ne doğru ne yanlış? Dünya yıkılsa bile adalet yerini bulmalı...

4 bakan vakası, siyasi kesitlerin her birinin meşrebine göre ayrı ayrı yorumlanıyor. Oysa, ne putlara kurban kesmek ne de tanrılar kurban istedi diye düşünmek doğru?Başta ve çoğunlukla AKP seçmeni, 'ne olduysa' bilmek, olduysa cezasının kesilmesini ama yok ise de kimsenin dediğine bakılmadan itibarların iadesini istiyor. Bunun için ise...

Dün dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan oylamasına 5 Ocak 2015 tarihine erteledi. Ertelendi ama bu dört bakan hakkında kamuoyunun günlük konuşma ve düşünceleri ertelenmeyecek.

İlk günden başlayarak devam ettiği gibi, dört bakan hakkındaki tartışma, yorum ve kendine göre ceza kesme akılları devam edecek. Meydanın malum kesimi için zaten herhangi bir terazi, hatta kefesi bile bulunmuyor. Onlar için durum gayet açık ve sistematik olarak ve yargıdan bağımsız olarak herkes suçlu.

Ancak diğer bir kesime rakip kesime görüşende ise beklendiği gibi "hepsi temiz" kabulü yok. Söyledikleri şu; adaletin kestiği parmak acımaz. Ama bunun için yargılanmaları gerekiyor. Bu nedenle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söylediği gibi, "kardeşimiz bile olsa kolunu kopartırız" cümlesi büyük önem taşıyor. Bu cümlenin kuruluş zamanı da dünkü oturuma denk düştüğünden, beklenti yükseliyor.

Ama eğer suçlularsa, eğer suçsuzlarsa?

AKP tabanının seçmen kitlesinin bu konuya bakışı son derece billurlaşmış durumda. Bu bakanlar adaletli bir şekilde yargılansın, süreç şeffaf yürüsün her biri ayrı ayrı suçlardan cezalandırılsın veya affedilsin. Adaletle!

Yani mesele bu 4 bakan davasında siyasetten hızla arınıyor, uzaklaşıyor. Kendi başına bir yargı ve adalet tartışmasına dönüşüyor. AKP iktidarına yönelik somut yolsuzluk iddialarının büyük kısmı, siyaseten yara açmak ve AKP liderliğini düşürmek için kullanıldı. Hem paralel hem merkez medya tarafından. Bu da öyle ve bu şekilde istismar edilmeye devam edecek.

Ancak istisnai olarak bu olayın politik saiklerden, bağlardan arınması, AKP'nin bu bakanları "ne olur sa olsun" koruma iştahını kesiyor. Öyle ki toplumsal dalgalanmaları; içlerinden şu yaptı bu yapmadı noktasına kadar geliyor.

Nihayet hesap basit; dünya yıkılsa bile adalet yerini bulmalı. AKP bunu gördüğü için de 2015 seçimleri yine ve yeni bir sandık zaferine sahne olacak. 

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs