En Sıcak Konular

Ağar'ı e-muhtıra ile vurdular

12 Eylül 2007 08:29 tsi
Ağar'ı e-muhtıra ile vurdular 
'Demokrat Parti Siyaset Platformu' adı altında İstanbul Kumburgaz'da bir araya gelen yaklaşık 100 eski milletvekili, partinin durumunu masaya yatırdı. Bakın parti yöneticilerinin de bulunduğu iki günlük buluşmadan ne sonuç çıktı:

Parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu iki günlük buluşmadan Ağar'a istifa çağrısı çıktı. Yayınlanan bildiride, Ağar'ın olağanüstü kongreyi beklemeden çekilmesi istendi. Toplantıda özeleştiri yapan eski vekiller, çarpıcı tespitlerde bulundu. Bu isimlerin başında DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan geldi. Partinin halktan koptuğunu belirten Ercan, 'millet eksenli misyonun, devlet ağırlıklı bir yapıya dönüştürüldüğüne' dikkat çekerek, "Parti yönetiminde 27 Nisan gecesi verilen e-muhtırayı bile sahiplenen kişiler çıktı." dedi.

DP'de deprem etkisi yapan Kumburgaz buluşması hafta başında yapıldı. Marin Princess Otel'deki toplantıyı Halil İbrahim Artvinli, Hasan Peker ve Nurhan Tekinel organize etti. Konuşmaları ise Hayri Kozakçıoğlu, Nihan İlgün ve Abdurrezzak Yavuz'dan oluşan divan yönetti. Önceki gün başlayıp dün sona eren toplantıda birçok isim söz aldı. Tartışmalar sonucunda partinin geleneksel çizgisinden saptığı ve devlet partisi haline geldiği görüşünde birleşildi. Halen DP Genel Başkan yardımcılığı görevini yürüten Nevzat Ercan, özeleştiri yapan isimlerin arasında yer aldı.

Partinin bürokratik ağırlıklı bir yönetim tarafından idare edildiğini kaydeden Ercan, "Bu tencere bu kapağı atıyor. Kendi çizgimizden koptuk, kendi yatağımızdan taştık. Sapmalar yaşadık. Millete yakın durmak yerine devlete yakın duran bir süreç yaşadık. Kamu vicdanını yaralayan, inançlara dokunan uygulamalara bile parti, sırf süreçlere sadakat adına resmi ideoloji ile barışık olma adına söylemlerini bile değiştirdi." diye konuştu. Ercan, siyasi partilerin halkın taleplerini devlet katına ulaştırmak için var olduğunu; fakat DP'nin devletin dayatmalarını, baskılarını halka iletmekte aracı rolü üstlendiğini vurguladı. Bunun en çarpıcı yansımalarından birinin e-muhtırada takınılan tavır olduğunu kaydeden Ercan, "Benim partimin yönetiminde eğer muhtırayı savunan kardeşler var ise ve ona karşı parti bir direnç göstermiyorsa, ona tavır koymuyorsa sizin kitlelerle buluşma şansınız hiç yok." ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda yayımlanan bildiriyi 1994 yılında kurulan Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanı Sadık Avundukluoğlu okudu. Bildiride, Ağar'ın 22 Temmuz akşamı istifa kararı almasının doğru bir tavır olduğu belirtilirken, daha sonra kongreye kadar devam kararı alarak geri dönmesinin tepkiyle karşılandığı kaydedildi. Bildiride 17-18 Kasım'da yapılacak olağanüstü genel kurulun ertelenmesi de istendi. DP Siyaset Platformu toplantılarının genişletilerek devam edeceği de vurgulandı.

'Vatandaş, Yahya Demirel'i sordu; hüngür hüngür ağladım'

Kumburgaz buluşmasına, toplantıyı yöneten divan heyetinde yer alan eski Tekirdağ milletvekili Nihan İlgün'ün sözleri damgasını vurdu. Partinin yolsuzluklarla özdeşleşmesinden dert yanan İlgün, eski genel başkanlardan Süleyman Demirel'in yeğeni Yahya Murat Demirel ile Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'le ilgili iddialara atıfta bulundu.

"Ben Yahya'nın, Özer'in ve başka çıkar ilişkilerinin hesabını vermekten bıktım." diyen İlgün, seçim döneminde düştüğü zor durumu arkadaşlarıyla paylaştı: "Bir seçim gezisinde kahvehane ziyareti yapıyordum. Parti politikalarını anlattığım esnada vatandaşın biri 'Biraz da Yahya'nın hesabını ver.' dedi. Düştüğüm durumdan utanç duydum. Kahvehaneden çıkarak bir çeşmenin başına gittim ve hüngür hüngür ağladım. Benim genel başkanım, başkanlarım böyle olmamalı; bu duruma düşmemeli. Dürüst, şerefli bir arkadaşımızı başımıza getirelim."

Vatandaşın DP'ye oy vermesi için hiçbir sebep bulunmadığının altını çizen eski milletvekili, yerel seçimlere girilmemesini, aksi takdirde yüzde 5 oyun bile alınamayacağını savundu. DP lideri Ağar'ı da eleştiren İlgün, "Üst geçitlere, caddelere 'Adam gibi adam' pankartları asmakla adam olunmaz." dedi.


Nevzat Ercan: 27 Nisan bildirisine tavır koyamadık

Parti halktan koptu. Millet eksenli mis-yonumuz devlet ağırlıklı bir yapıya dö-nüştürüldü. Parti yönetiminde 27 Nisan bildirisini bile sahiplenen kişiler çıktı. Bu durumda kitlelerle buluşma şansınız yok.

Sadık Avundukluoğlu: Ağar'ın geri dönüşü yanlış

Ağar'ın 22 Temmuz akşamı aldığı istifa kararı doğru. Daha sonra kongreye kadar devam kararı alması ise kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. 17-18 Kasım'da yapılacak olağanüstü genel kurul da, ileri bir tarihe ertelenmeli.

internethaber



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,735 µs