En Sıcak Konular

ABD Senatosunda sert Irak oturumu

12 Eylül 2007 08:25 tsi
ABD Senatosunda sert Irak oturumu 
Amerika'nın Irak'taki komutanın da katıldığı Senato oturumunda sert tartışmalar yaşandı.

ABD'nin Irak'taki konumuna ilişkin Amerikan Kongresindeki oturumlar sürerken, ABD'nin Irak'taki en üst düzey komutanı Orgeneral David Petraeus ve ABD'nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, kongre üyeleri tarafından sıkıştırıldı.

ABD Temsilciler Meclisi'nin ardından ABD Senatosu'ndaki oturumda konuşan Petraeus ve Crocker'a, en sert soru, ABD Başkanı George W. Bush'un Cumhuriyetçi Partisine mensup Nebraska Senatörü Chuck Hagel'dan geldi.

Kısa süre önce yeni dönemde senatörlük için yarışmayacağını açıklayan Hagel, "şu anda yaptığımız gibi Irak'ta kanlı işlere yatırım yapmayı ve aynı hızda kayıp vermeyi sürdürecek miyiz?" diye sordu.

Hagel, Irak'taki Amerikan askerlerinin geri çekilmesine ilişkin takvim açıklanmasını talep eden bir tasarının destekçileri arasında bulunuyor. Demokrat Partililerin, Amerikan askerlerinin bir an önce çekilmesi yönünde Bush yönetimine baskı yaptığı bir dönemde Cumhuriyetçi Partili senatörlerin de aynı çizgide görüş belirtmesi dikkati çekti.

Hagel, şu ana kadar çok az gelişme gösterdiği halde, Irak'ta siyasi uzlaşma sürecinin bahane edilerek, zaman kazanmak amacıyla Amerikan askerlerinin kullanılmasının ne kadar doğru olduğunu da sorguladı.

Ancak Hagel, Irak ile ilgili ağır soruları yanıtlamakta dün olduğu gibi bugün de yetersiz kalan Petraeus ve Crocker'a hitaben, "bunlar sizin hatanız değil General, Büyükelçi Crocker'ın da hatası değil.

Bunlar, bu yönetimin hatası" diye konuştu. Cumhuriyetçi Parti Minnesota Senatörü Norm Coleman da "Amerikalılar, tünelin ucunda ışık olduğunu görmek istiyor" dedi.

ABD Başkanı George W. Bush'un, bu yönde kamuoyunda artan kaygıları gidermek üzere yarın gece televizyonlardan ulusa seslenmesi bekleniyor.

dunyabulteni



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,283 µs