En Sıcak Konular

Gülen sıkışınca Demirel'e sığındı

15 Aralık 2014 12:49 tsi
Fethullah Gülen, dün paralel yapıya yapılan operasyonun ardından yayımlanan ilk konuşmasında isim vermeden hükümete zehir zemberek sözlerle yüklendi.

Gülen operasyonun ardından dikkatleri farklı yöne çekmek için Özal ve Demirel ile ilgili açıklamalar yaptı.

Hükümete yönelik darbe girişiminin başarısız olmasıyla deşifre olan paralel yapıya yönelik 13 ilde başlatılan operasyonla aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca ile polis, medya çalışanlarının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ardından Fetullah Gülen "Demek ki doğru yoldasınız" başlığı ile yayımlanan konuşmasında paralel yapıyı savundu. Gülen operasyonun ardından dikkatleri farklı yöne çekmek için Turgut Özal ve Süleyman Demirel ile ilgili açıklamalar yaptı.

İşte Gülen'in konuşmasından ilgili bölümler:

"Özal bana haber gönderdi"

"Vakıa bazı kimseler destek oldular. Makamları cennet olsun. Turgut Özal merhum, vefatından evvel Asya'da gezdi; hatta arkadaşlar gitmedikleri zaman bana haber gönderdi: "Ben sizin için gidiyorum. Ne diye gelmiyor bu arkadaşlar?" diye. O Asya'daki devletleri dolaştı ve dedi ki "Ben bunlara kefil oluyorum." Allah (celle celâluhu) ona öyle güzel bir iş yaptırdı ki, döner dönmez, bir iki gün sonra da ruhunun ufkuna yürüdü. Allah ona onu nasip etti ve binlerce insan gözyaşıyla cenazesine iştirak etti. Allah gönlümüzde ona verdiğimiz yere göre, öbür tarafta da onu serfirâz kılsın."

"Demirel benim için 20 mektup yazdı"

"Bu bir sırdır söylemek doğru değil ama ben size söylemeden edecemeyeceğim. Süleyman Bey belki 20 tane devlet başkanına mektup yazdı. Ben hiçbir devlet başkanının böyle yapacağına ihtimal vermedim, vermiyorum, bundan sonra da vermeyeceğim… Şimdi bunları görmezden gelmemek lazım; referans oldular. Bundan evvelki Cumhurbaşkanı da değişik yerlere telefon etti; gittiği yerlerde de söyledi. Allah onun da ecr u mesûbatını ziyade eylesin. Ama mesele bunların te'yid ve desteğiyle değildi. Esasen -sebepler planında- o işi götürecek, o boyunduruğa boyun verecek hasbi, fedakâr insanlar vardı."

Yeni Şafak



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs