En Sıcak Konular

Üç kumpasta aynı bomba

15 Aralık 2014 09:37 tsi
Üç kumpasta aynı bomba Tahşiyeciler grubuna ait evlerde ele geçirildiği iddia edilen sis bombalarıyla, Poyrazköy ve Zir Vadisi’nde ele geçirilen sis bombalarının seri numarasının aynı olduğu, bombaların kafile numaralarının ise silindiği tespit edildi.

Bomba üzerinde parmak izi bulunan 3 polis, savunmalarında “Eldivenlerimiz delindi” dedi.

Fethullah Gülen’in hedef gösterdiği Tahşiyecilerin Bahçelievler’deki adreslerinde ele geçirilen MKE yapımı sarı renkli 1365-27-000-4080 seri numaralı sis bombası ile Zir Vadisi ve Poyrazköy operasyonlarında ele geçirilen sis bombalarının seri numaralarının aynı olduğu belirlendi. Tahşiyecilere baskında  ele geçirildiği öne sürülen kafile numarası silinmiş bombalarda ise 3 polisin parmak izi çıktı.

AYNI NUMARA!

30 Aralık 2009’da, Bahçelievler’deki bir evde yapılan aramalarda, 1 adet Rus yapımı el bombası, 2 savunma tipi el bombası ve 1 adet de sis bombası ele geçirildi. Savunma tipi 2 el bombasının seri numaraları silinmişti. Öte yandan 20 Ağustos 2009 günü, Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro’da yapılan aramada dolap içerisinde 6 adet el bombası bulundu. Bombaların envantere kayıtlı olmadığı tespit edildi. Yürütülen idari soruşturmada, Kartal'da bulunan bombalardan birinin seri numarasının, Bahçelievler’de ele geçirildiği iddia edilen Rus tipi el bombası ile aynı, fakat kafile numarasının farklı olduğu belirlendi. Buna rağmen soruşturma kapatıldı. 2010 yılında gruba yönelik yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla Zir Vadisi ve Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçirilen bombalarının aynı seri numarasına sahip olması dikkat çekiyor. Ergenekon ve el-Kaide gibi birbirinden çok farklı iki operasyonda aynı bombanın bulunması, her iki dava için aynı elin delil ürettiğini ortaya koyuyor. 14 Aralık operasyonunun önemli delillerinden biri olan bu detay, 2009 yılında ele geçirilen bir başka el bombasının seri numarasının Tahşiyecilere yönelik düzenlenen operasyonda bulunan el bombasıyla aynı olması açısından da önemli.

KAYIT YOK

Ayrıca Bahçelievler’de yapılan arama sırasında, bombaların bulunma anına kadar kamera kaydı yapılmadığı belirlendi. El bombaların bulunmasının ardından kamera kaydının alındığı belirlendi.

ELDİVENİMİZ DELİNDİ


Mahkeme safhasında, Bahçelievler’deki aramalara katılan polislerden bir tanesi ifadesinde bombaları aramalardan 30 dakika sonra,  bir başka polis ise 2 saat sonra bulduklarını söyledi. Bahçelievler’deki ev aramasında çıkan el bombalarının üzerinde, arama yapan 3 polis memurunun parmak izleri çıktı. Mahkeme safhasında polis memurlarının üçü de, “Eldivenimiz delindi” şeklinde kendilerini savundu.

7 ayda hayali örgüt kurdular!

Nur talebesi Mehmet Doğan’ın, Gülen’e yönelik eleştirileri sonrasında kumpas için düğmeye basıldı. İşaret fişeği Gülen’den geldi. Gazete, televizyon ve emniyet üçgeninde yaklaşık 7 ayda ‘hayali örgüt’ kuruldu. İşte 2009’da başlayan, 2010’da operasyona dönüşen kumpasın kronolojisi:     
 - 6 Nisan 2009 günü, herkul.org sitesinden Fethullah Gülen, “İrtica paranoyası” konuşmasında, Tahşiye’den bahsetti.
 - 8 Nisan’da Zaman Gazetesi’nde, “Terör örgütü üretenler yeni tezgah peşinde” haberi yayınlandı
 - 9 Nisan’da, Samanyolu TV’de yayınlanan “Tek Türkiye” dizinin 64’üncü bölümünde, “Tahşiye’den örgüt olarak” bahsedildi. Dizide, “Örgüt evlerinden bombalar silahlar çıksın, seri numaraları silin” şeklinde replikler yer alıyor.
 - 10 Nisan’da Zaman Gazetesi’nde “Tahşiyecilerle” ilgili köşe yazısı yayınlanıyor.
 - 11 Nisan’da, İstanbul Emniyeti’ne, Mehmet Doğan grubuyla ilgili “isimsiz ve imzasız” bir ihbar mektubu geliyor.
 - 15 Nisan’da, Zaman yazarı Ahmet Şahin, “İslam’da irtica ve takiyye yoktur” başlıklı yazısında Tahşiye aleyhinde bir yazı kaleme aldı.
 - 23 Nisan günü, Samanyolu TV’de yayınlanan “Tek Türkiye” dizisinin 66. Bölümünde, Tahşiye ile ilgili “Rahle” isimli bir örgütten bahsediyor. Rahle; Mehmet Doğan grubunun yayınevi ismi
 - 26 Nisan’da, Nuh Gönültaş köşe yazısında, “Tahşiye deşifre oldu, yeni isim vermek lazım. Dinci bir isim olması lazım, Mehmet Doğan’ın yayın grubu olan Rahle’den bahsetti.
 - 29 Nisan’da, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek, Molla Muhammedciler Tahşiyeciler soruşturması açılmasını istedi.
 - 4 Mayıs’da, İstanbul Terörle Mücadele , İstanbul  Başsavcılığı’ndan soruşturma izni alıyor.
 - 5 Mayıs’da, Tahşiyeciler resmi olarak dinlenmeye başlıyor.
 - 6 Mayıs’da, İstanbul Terörle Mücadele, soruşturmadaki Tahşiye ismini değiştirerek, “El Kaide yanlısı Mhmet Doğan grubu” ismini verdi.
 - 30 Araık’da, Mehmet Doğan grubuna operasyon gerçekleştirildi. Bahçelievler’deki bir evde yapılan aramalarda, 2 el bombası ve 1 sis bombası ele geçirildiği iddia edildi. Savunma tipi 2 el bombasının seri numaraları silinmiş, Rus yapımı el bombasını ile sis bombasının seri numarası var.
 - 1 Ocak 2010’ta ise Türkiye genelinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Tahşiyeciler grubuna bağlı 122 kişi gözaltına alındı.

Tahşiye neden hedef oldu?

Tahşiye grubunun paralel yapının kumpasına hedef olasındaki nedenler şu şekilde sıralanıyor: Doğu'da Molla Muhammed Kesri olarak anılan  Mehmet Doğan, zekatın kurumlara verilmeyeceğini söylerken, dinler arası diyaloğun da dinsizlik olduğunu iddia ediyor. Risalelerin yorumlanmasında Gülen ile ters düşen Mehmet Doğan, Fethullah Gülen’in Nur Risaleleri’ni tahrip ettiğini söylüyor. Tahşiyeciler Güneydoğu illerinde çok aktif, Gülen cemaati onların yüzünden buralara giremiyor.

Bilirkişi suç tespit edemedi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Koca’dan oluşan bilirkişi heyeti, incelemesinde, bir suça rastlayamadı ve raporunda, “Tahminine dayalı olarak kişilerin yargılanması ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ihlali anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

İki ayrı şehir üç operasyon ve tek bomba

Yeni Şafak, el-Kaide operasyonu adı altında Tahşiye grubuna yönelik açılan davanın dosyasında bulunan belgeye ulaştı. Belgede, Ergenekon davası kapsamında yürütülen İstanbul Poyrazköy kazıları, Ankara Zir Vadisi kazıları ile el-Kaide operasyonunda İstanbul Bahçelievler'de ele geçirilen sis bombalarının seri numaralarının aynı olduğu açıkça görülüyor. Bahçelievler'de bulunan bombalarda, DNA testi sonrası ortaya çıkan üç polise ait parmak izi ise dikkat çekiyor. Üç polisin birden mahkemede, "Eldivenim yırtıldı" ifadesi vermesi de davadaki hukuk garabetini ortaya seriyor.

Yeni Şafak 

Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs