En Sıcak Konular

Kobani‘ye girmemizi istediler

14 Aralık 2014 09:36 tsi
Kobani‘ye girmemizi istediler
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Selanik dönüşünde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyon gücünün Kobani’de olaylar başladığında Türkiye’ye 'Siz oraya girin’ dediğini açıklayan Çavuşoğlu, Kıbrıs sorunu için de net konuştu: Sürecin bir an önce takvime bağlanmasını istiyoruz. Anastasiadis telefonu sevgili arkadaşım diye açtı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye konusunda çözüm için görüşmelerini hızlandıracaklarını belirtirken, Türk istihbarat ve askeri makamlarının ABD'li muhataplarıyla görüşmelere başlayacağını açıkladı.

Suriye süreciyle ilgili kara operasyonu gündeme geldiği zaman, batılı ülkelerin, "Kamuoyu hassasiyetimiz var" diyerek bunu reddettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Kobani olunca bize 'siz oradan girin' dediler, biz de 'kamuoyu hassasiyeti var' cevabını verdik" değerlendirmesini yaptı. Selanik dönüşünde Akşam'a değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu özetle şunları söyledi:

ANASTASİADİS İLE DOSTUZ

Kıbrıs'ta kısa vadede bir çözüm olabileceğine inanıyorum. Bunun için bir takvim oluşturulması gerekiyor. Rum Lider Anastasiadis'a, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür etti, selam gönderdi. Biraz da şakalaştık. Biz onunla kişisel olarak dostuz. Telefonu açarken sevgili arkadaşım diye açtı."

KAMUOYU HASSASİYETİ VAR DEDİK

Kobani olunca bize "Siz oradan girin" denildiğinde, biz de "Kamuoyu hassasiyeti var" dedik. İkincisi PYD oraya Türkiye’nin girmesini istemiyor. PYD orayı bölüp yönetmek istediği için girmemizi istemiyor. Peki bu işi kim yapacak? O zaman eğitilip donatılan Özgür Suriye Ordusu yapsın. Peki Özgür Suriye Ordusu bir taraftan rejimle bir taraftan DAEŞ’le çatışıyor, nasıl yapacak? Tam burada uçuşa yasak bölge fikri devreye giriyor. Özgür Suriye Ordusunun rejim tarafından bombalanmaması gerekiyor. Bu operasyonların yapılacağı güvenli bölgelerin olması lazım. Bizim söylediğimiz şeyler boşu boşuna söylenmiş şeyler değil. Türkiye orada güvenli bölge oluşturup kendi girecek değil. İngiltere’nin kafası karışık, Fransa tam destek veriyor. Fransa’nın analizleri son derece sağlıklı, dengeli ve objektif. ABD’nin de farklı düşünceleri var. Eğit donat ve arazide neresi olacağına yönelik bir çerçeve oluşturmaya çalışıyoruz. Üzerinden de güvenlik güçleri, istihbarat neler olacağını konuşmaya başlayacaklar.  Bunun içinde de İncirlik'in kullanılması olacak mı, olmayacak mı, tüm bu aşamaya yeni yeni geçiyoruz biz.



Bu haber 1,278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs