En Sıcak Konular

Mümtaz'er Türköne: Gerekirse ölümüzü çiğnerler

12 Aralık 2014 16:10 tsi
Gazetecilere yapılacak operasyon iddiaları üzerine bugün de İstanbul Adalet Sarayı önünde çok sayıda vatandaş toplandı. Gazeteci yazar Mümtazer Türköne de adliye önüne gelenler arasında yer aldı.

Gazeteci yazar Mümtazer Türköne, gazetecilere yapılacak operasyon iddiası üzerine adliye önündeki eyleme katıldı. Demokrasiyi, barışı ve insanca yaşamayı savunan en son savunma hattının özgür basın olduğunu vurgulayan Türköne, “Hırsızların, yolsuzların düzenine karşı bu savunma hattını ortadan kaldırmaya yönelik bir saldırı var. Bu saldırılar karşısında da ne teslim olacak, korkacak ne geri adım atacak ne de satacak bir kalemimiz, bir gazetemiz yok.” dedi.

 
Türköne, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Hukukta bir tabir vardır. Bir olayın, delilin gerçek olup olmadığını anlamak için hayatın akışına uygun olup olmadığına bakılır.” diye konuştu. Türkiye’de bir yıl önce hırsızlıklar ve yolsuzlukların ortaya çıktığını hatırlatan Türköne, “Bu hırsızlıkları, yolsuzlukları kapatmak üzere kurulmuş bir harami düzeni var. Hukuk katledildi, hukuk yok edildi. Devlet düzeni alt üst edildi. Bizim sabrımız tüketildi. Fakat hayatın akışı bize şunu anlatıyor, maksadına ulaşmak için gelip en son savunma hattı olan özgür basının da susturulması gerekiyor. O yüzden iddialar gerçekten inandırıcı, gerçekten vaki olduklarına inanmamızı gerektiriyor.” ifadelerini kullandı.
 
Harami düzeninden onlara her gün ‘hırsızlık, yolsuzluk yaptınız’ diyenleri cezalandırmaya yönelik bir taarruz olduğunu kaydeden Türköne, “Medya kendi başına bir güç değil. Bu toplumda demokrasiyi, huzuru, barışı, insanca yaşamayı savunan en son savunma hattıdır.” dedi.
 
Hırsızların, yolsuzların düzenine karşı bu savunma hattını ortadan kaldırmaya yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayan Türköne, “Bu saldırılar karşısında da ne teslim olacak ne korkacak ne geri adın atacak ne de satacak bir kalemimiz, bir gazetemiz yok.” şeklinde konuştu.
 
“Bizler buradayız, kalemlerimiz satılık değil” diyen Türköne, “Ölümüzü çiğnerler gerekirse. Bu memleketi hırsızlıkla, yolsuzlukla düzen tutturmaya çalışanlara teslim etmeyiz. Bizler buradayız, varsa soracakları gelsinler sorsunlar, karşılarındayız.” diye konuştu.
 
Sabır ve hukukla birlikte Türkiye’nin herşeyini tükettiğini ifade eden Türköne, “Ama özgür basın ayakta. Son savunma hattı burası. Sizler burdasınız destek olmak için. Bu yağmurda, karda, kışta burdasınız. Demek ki bu ülke hırsıza, uğursuza teslim olacak bir ülke değil.
Hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

(CİHAN)
 

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs