En Sıcak Konular

Medyaya büyük operasyon

12 Aralık 2014 14:43 tsi
Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapıyor.

Gazeteci ve Yazarlar Başkanı Mustafa Yeşil, Türkiye'de içinde 150'ye yakın gazetecinin de olduğu 400 kişinin gözaltına alınacağı iddiasına yönelik Çağlayan Adliyesi önünde açıklamalar yaptı. Yeşil, "Baskıyla zulümle yolsuzlukların üzeri örtülemez. Bu bir zümre ve cemaat meselesi değil Türkiye meselesidir. Kazanımların geriye götürülmesine mani olmak istiyoruz. Özgürlükler belli bir zümreye özel olamaz. Ülkenin bir bölümü zulüm altında inim inim inlerken diğer bir kısmı refah süremez" dedi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı: Az önce İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştük. Salihoğlu, benim hukukçu kimliğine inandığım bir isimdir. Kendisi böyle bir soruştuma veya dosyadan haberinin olmadığını söyledi. Onun haberi olmadan bir takım çevreler gizli algı operasyonlarına yelteniyorsa bu tasvip edilemez. Dün akşam da ifade ettiğim gibi medyaya operasyon, demokrasiye, basın özgürlüğüne darbedir. Bu mevzuyu basite indirgemek, bir Cemaat-parti kavgası gibi senarize etmek çok büyük gaflet olur. Bunun faturasını bu ülke çok ağır öder. Böyle bir operasyon, demokrasiye, basın özgürlüğüne darbedir. Bülent Bey'in açıklamalarını gördüm. Kendisi böyle bir şeyin umarım aslı çıkmaz. Doğruysa vahim diyor. Bence de vahim. Çok vahim. Türkiye açısından bunu büyük bir tehlike olarak görüyorum. Zaten Türk medyasının yüzde 70'ine el koydunuz. Bunun bir adım ötesi TBMM iradesine el koymaktır. Bülent Bey, yılların poltikacısı tehlikeyi mutlak görmüştür. Kime zarar verirsiniz. Türkiye'ye zarar verirsiniz. Ben Bülent Bey'in açıklamalarını manidar buluyorum. Esefle kınıyorum. Bu haber bir Twitter fenomeninden çıktı. Biz saatlerce bekledik. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı bununla ilgili olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapsın. Ama maalesef yok.

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtaz'er Türköne: Bizler buradayız. Bu memleketin aleyhine satılacak bir kalemimiz, gazetemiz yok. Gerekirse ölümüzü çiğnerler. Özgür basın son savunma hattıdır. Bu ülke hırsıza uğursuza teslim olacak bir ülke değildir.



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs