En Sıcak Konular

Dinleme örgütünü o kurdu

12 Aralık 2014 09:22 tsi
Dinleme örgütünü o kurdu Ankara'daki ‘telekulak’ soruşturması kapsamında 18 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak, suç örgütünün kurucusu olarak gösterildi.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ve üst düzey müdürlerin de aralarında bulunduğu 18 kişi hakkında hazırlanan 'telekulak' soruşturmasına ilişkin iddianamede, Altıparmak suç örgütünün bir numarası olarak belirtildi. İstihbarat Dairesi’nde bir suç örgütünün oluşturulduğu, bu suç örgütünün kurucusu ve yöneticisinin de Altıparmak olduğu kaydedilen iddianamede, çetenin dinlemeleri sahte belgelerle organize suç üreterek yaptığına da dikkat çekildi.

ONDAN HABERSİZ OLMASI İMKANSIZ

Örgüt kurmak ve yönetmek ile casuslukla suçlanan Altıparmak hakkında, 96 yıldan 207 yıla kadar hapis cezası istendi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük tarafından hazırlanan 28 sayfalık 'Telekulak' iddianamesinde, şüpheli polislerin devlet hiyerarşisinin dışına çıktıkları ifade edildi. Altıparmak’ın hiçbir belgede imzası olmadığını belirten Savcı, yönetildiği örgüt liderliği suçlamasının konumu gereği Altıparmak’tan habersiz bu tür işlemlerin mümkün olmamasına dayandırdı. Altıparmak’ın bütün eylemlerden sorumlu olduğuna dikkat çekildi.  

PARALELİN HEDEFİNDEKİLER DİNLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘usulsüz dinleme’ soruşturması kapsamında, bu kişilerin örgütlü hareket ettikleri ve paralel yapının hedefine koydukları isimleri dinlediklerine dikkat çekildi. İddianamede, iletişim tespitinin hukuka aykırı bir şekilde yapıldığı, ülke güvenliği iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken savunma projelerine ait bilgilerin askeri casusluk maksadıyla temin edildiği belirtildi. 18 şüphelinin Başbakanlıktaki bir koruma polisini de “Gizli bilgilere ulaşma imkanın olduğu, temaslarının önem arzettiği ve kontrol altında tutulmasının faydalı olduğu” gerekçesiyle usulsüz bir şekilde 3 ay dinlediği ortaya çıktı.

Casusluk yaptılar

12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Devletin Gizli Kalması Gereken Belgelerini Casusluk Amacıyla Temin Etmek, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek” suçlarına yer verilen şüpheliler Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, eski Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Mehmet Erdil ile Mehmet Selahattin Dinçer, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, Tamer Bülent Demirel, Ali Arslantaş, Uğur Eski, Serkan Şahan, Emre Baykal, Engin Eraslan, Şerahsi Şen, Seyit Gölcük, Muhammet Yılmaz, Mustafa Sakin ve 22 Temmuz operasyonunda tutuklanan Erol Demirhan ile MİT mensubu Hüseyin Özbilgin olarak gösterildi. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın ismi böcek iddianamesinde de geçiyordu.

MİT MÜSTEŞARINI YANILTMIŞTI

Erdoğan’ın çalışma ofislerindeki böceklerin ortaya çıkmasının ardından Altıparmak, Eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmüştü. Fidan’a kendi birimine bağlı arama/tarama ekbinin Başbakanlığa ait binalara 2010 yılı öncesinde gittiğini ancak 2010 yılından sonra ise gitmediğini söyleyen Altıparmak, daha sonra ise bu verdiği ifadeden ifadeden çark etmişti. Altıparmak, Mehmet Kılıçlar’a kendisinin bilgisi olmadan ekibinin zaman zaman Başbakanlığa ait mekanlara arama/tarama faaliyetleri içinde gittiğini ifade etti.

Yeni Şafak

Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs