En Sıcak Konular

Kumpasın perdesini Başbuğ aralayacak

12 Aralık 2014 08:59 tsi
Kumpasın perdesini Başbuğ aralayacak
Ergenekon davasında terör örgütü yöneticiliği ve darbe teşebbüsü suçlarından yargılanıp müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, mahkeme sürecinde Paralel Yapı'yla ilgili şüphelerini anlatacak.

Ergenekon davasında Paralel kumpası araştıran İstanbul Cumhuriyet Savcılığı İlker Başbuğ'u müşteki sıfatıyla ifadeye çağırdı. Başbuğ, Paralel Yapı'yı şikayet edecek.

Ergenekon davasında terör örgütü yöneticiliği ve darbe teşebbüsü suçlarından yargılanıp müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, mahkeme sürecinde Paralel Yapı'yla ilgili şüphelerini anlatacak. Başbuğ, Ergenekon davasında Paralel Yapı'nın kumpasını araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 'müşteki' sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Başbuğ, Paralel Yapı'yı ilk olarak 14 Nisan 2009'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı yıllık değerlendirme konuşmasında anlatmıştı. Bu konuşmasında bazı din eksenli cemaatlerin kendilerini demokratik alanın bir oyuncusu olarak gösterdiğini, hedeflerine ulaşabilmek için de TSK'yı da engel olarak gördüklerini ifade ederek "Cemaatler sosyal gruplaşmaya, ekonomik olarak güç kazanıp sosyo-politik yaşamı biçimlendirmeye çalışıyorlar" demişti. Başbuğ'un bu çıkışı üzerine Paralel Yapı'nın hedefine girdiği tartışılıyor. Anayasa Mahkemesi'nin hak "ihlâli kararı" üzerine 7 Mart 2014'te tahliye edilen Başbuğ, Silivri Cezaevi önünde "Danıştay cinayetini, sanal Ergenekon terör örgütü ile birleştirmek projesi kimlere aittir? Hesap sorulmalıdır" demişti. Paralel örgüt, yargıdaki uzantısını kullanarak, Bülent Arınç'a suikast planı iddiasıyla kozmik oda diye tabir edilen Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'na girdiğinde de ordunun başında İlker Başbuğ vardı.

ERDOĞAN 'HAKSIZLIK YAPILIYOR' DEMİŞTİ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakan olduğu dönemde Başbuğ'a yöneltilen "terör örgütü yöneticisi" suçlamasını çirkin bulduğunu söylemiş ve haksızlık yapıldığını belirterek tutuksuz yargılanmadan yana olduğunu açıklamıştı.

Sabah


Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs