En Sıcak Konular

Hem çözüm hem güvenlik

12 Aralık 2014 08:28 tsi
Hem çözüm hem güvenlik Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ve Çözüm Süreci tartışmaları Ankara'da gündemi hareketlendirdi.

Ankara'da kritik görüşmeler... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'yla bir araya geldi. Kabulde Çözüm Süreci'nde gelinen nokta değerlendirildi. Beştepe'deki zirveden hemen önce ise Davutoğlu, komutanların da katılımıyla 'güvenlik toplantısı' gerçekleştirdi.

Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ve Çözüm Süreci tartışmaları Ankara'da gündemi hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Davutoğlu, kabul öncesinde ise hem 'Güvenlik Toplantısı'na başkanlık etti, hem de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile gelişmeleri değerlendirdi.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ MASADA

Erdoğan'ın, Davutoğlu'nu kabulünde son günlerde yürütülen diplomasi trafiğiyle birlikte, Çözüm Süreci'nde gelinen noktanın değerlendirildiği belirtiliyor. Filistin'de bir bakanın hayatını kaybetmesine yol açan gelişmeler ve Suriye'deki son durumun da ele alındığı kaydediliyor.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmeden önce de Başbakanlık Resmi Konutu'nda 'güvenlik toplantısı' gerçekleştirdi. Toplantıya kabineden; Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. Toplantıda, askeri yetkilileri temsilen Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler hazır bulundu. Ayrıca; Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem ile Başbakanlık Başmüşaviri Taha Özhan da toplantıya katılan isimler arasında yer aldı. Güvenlik zirvesinde, Suriye'deki gelişmeler, sınır boyunda alınan önlemler ve IŞİD'e yönelik mücadele konusunda yapılan görüşmelerin değerlendirildiği belirtiliyor. Çözüm Süreci'nin de ele alındığı ifade ediliyor. Son olarak HDP heyeti, İmralı'nın ardından Kandil'e de giderek, terör örgütü yöneticileriyle görüşmüş, "KCK'nın da, Abdullah Öcalan'ın yol haritası konusunda tam mutabakatı bulunduğunu" açıklamıştı.

ŞİDDETE ASLA TAVİZ YOK

Bu mesajların gölgesinde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, iç güvenlik paketinin yasalaşmasını önlemek amacıyla sokağa daveti de tartışma yaratmıştı. Güvenlik zirvesinde, "kamu düzeninin tesisi ve korunması" konusundaki kararlılığın altının çizildiği belirtiliyor. 6-7 Ekim'deki olayların benzerlerine kesinlikle müsaade edilmeyeceği kaydedildi. Bu konuda, gerekli her türlü önlem alınacak.

FİDAN'LA DA GÖRÜŞTÜ

Güvenlik toplantısına başkanlık eden Başbakan Davutoğlu, bu toplantı öncesinde de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la bir araya geldi. Görüşmede, Suriye ve sınırın yanı sıra, yurt içindeki gelişmelerle ilgili son istihbarat bilgilerinin paylaşıldığı kaydedildi.


Akşam

Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs