En Sıcak Konular

Şişli Belediye Başkanı İnönü: Kılıçdaroğlu benden yana

10 Aralık 2014 13:31 tsi
Şişli Belediyesi'nde başkan ile Sarıgül ekibi arasındaki kriz Ankara'ya taşınırken, belediye başkanı Hayri İnönü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden yana olduğunu belirtti

İstanbul'da Şişli Belediyesi'nde Başkan ile neredeyse başkan ile aynı yetkilere sahip olduğu belirtilen Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül arasındaki kriz devam ediyor. Son olarak, Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü yalnızlaştırdığı belirtilen partinin ilçe yönetimi ve belediyeden bazı isimlerin Ankara'ya giderek İnönü'yü genel merkez kanalıyla devre dışı bırakmaya çalıştıkları basına yansımıştı.

Akşam Gazetesi'ne konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, kendisi açısından bir sorun olmadığını söyledi. İnönü, Ankara'ya gidecek ekip için ise, "Buna gülüyorum.  Muhalefete karşı değilim. Her parti içinde muhalefet olur. Benim söyleyeceklerim budur. Genel Başkan gerekeni söyledi. Kimi desteklediği de ortada. Ben görevimin başındayım, ayrılmaya da niyetim yok" dedi.

"NELER OLDUĞU ORTADA"

Emir Sarıgül ile önceki gün konuştuğunu söyleyen İnönü,” Görünürde ortalık süt liman... Ancak işin boyutları biraz farklı gibi. Perde arkasında neler olduğu ortada” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan her türlü desteği aldığını söyleyen İnönü, belediyede ikinci devrimi yapmaya hazırlanıyor. CHP’den “İstediğin birim müdürünü al, istediğini ata. Buna karışanı ihraç ederiz” desteği alan İnönü, bununla ilgili olarak da, “Belediye birimlerinde görev yapan müdürler başkanın isteklerini yapmak zorundadır. Benim istediklerimi yapmayan birim müdürü çeker gider. Gerekeni yapacağımı herkes bilsin” şeklinde konuştu.  

CHP İLÇE TEŞKİLATI SARIGÜL'DEN YANA

CHP genel merkezi, Şişli’de Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki yeti tartışmasında İnönü’nün yanında oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Hayri İnönü’yle ilgili yaptığı açıklamaların ardından MYK toplantısı sonrasında yapılan özel toplantıda da İnönü’ye tam destek çıktı. İnönü’ye açık açık, “İstediğin birim müdürünü al, istediğini ata. Biz senin arkandayız. Eğer senin atadığın kişiye karşı bir müdahale daha olursa o kişiyi partiden ihraç ederiz ” desteği verildi.

"BAŞKANIN SÖYLEDİĞİNİ YAPMAYAN O KOLTUKTA OTURAMAZ"

"Emir Sarıgül ile görüşüyoruz. Dün de görüştük. Aramızda sorun yok gibi gözüküyor." diyen Hayri İnönü, "Ancak perde arkası da ortada. Yapılmak istenenler de ortada. İstifa haberleri çıktıktan sonra konuştuk. İstifa tek taraflı olan şeydir. Görev aşkıyla işimin başına döndüm. Şimdi birim müdürleriyle bir toplantı yapacağım. Onların yapmasını istediğim şeyler olacak. Belediye başkanının söylediklerini yapmayan kişi o koltukta oturamaz” şeklinde konuştu.

"BAŞKAN ODASINA ŞİFREYLE GİRİYOR"

İddialara göre, Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik’in başını çektiği grup ise, Hayri İnönü’nün yerine Emir Sarıgül’ü başkan yapmak için lobi faaliyetlerine başladı. Grup, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu isteyecek. Kılıçdaroğlu’nun olumsuz cevap vermesi halinde Veli Ağbaba ile görüşülecek. Çelik ve beraberindeki heyetin yapacağı şikayetlerin ana konusu ise şu: “Hayri İnönü hiçbir etkinliğe katılmıyor, halkla temas kurmuyor, belediyeden kimseye güvenmiyor. Hatta odasına bile şifreyle giriyor.”



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs