En Sıcak Konular

Mübarek hakkındaki beraat kararına protesto

5 Aralık 2014 18:31 tsi
Mısır'ın birçok kentinde devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek hakkında verilen beraat kararı protesto edildi.

Giza, Feyyum, Beni Suveyf, İskenderiye, Dimyat, Eş-Şarkıyye, Kalyubiye, Port Said ve Asyut kentlerinde toplanan göstericiler, 29 Aralık'ta Mübarek hakkında verilen mahkeme kararlarını protesto etti.
 
Üzerinde darbe karşıtlarının sembolü "Rabia işareti" olan dövizler taşıyan göstericiler, 25 Ocak 2011 devrimi sırasında hayatını kaybedenlerin karşılığında kısas istedi. Göstericiler, sorumluların adilce yargılanmasını ve adaletin yerine getirilmesini talep etti.
 
Gösterilere polis müdahalesi
 
Öte yandan polis, El-Garbiyye, El-Menufiyye, Dekahliye, El-Minya ve Süveyş kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda eylemci gözaltına alındı.
 
Başkent Kahire'de Tahrir Meydanı yakınlarındaki Abdulmunim Riyad Meydanı'nda ise gösteri düzenlemek isteyen eylemciler, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Gösteri düzenlenmesine izin vermeyen polis, eylemcileri cop kullanarak dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınanların sayısına dair net bilgi elde edinilemezken, resmi makamlardan da konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
 
Liberal, solcu ve darbe karşıtı gruplar ile gençlik hareketleri, Hüsnü Mübarek hakkında verilen mahkeme kararlarını protesto etmek için cuma günü gösteri düzenleme çağrısında bulunmuştu.
 
Mübarek, oğulları ve dönemin İçişleri Bakanı ile yardımcılarının yargılandığı davanın 29 Aralık'ta yapılan duruşmasında mahkeme, "25 Ocak 2001 Devrimi sırasında göstericileri öldürmek" iddiasıyla "hakkında dava açılamayacağına" karar vermişti. Mahkeme ayrıca Mübarek'in, "İsrail'e doğalgaz satışında yolsuzluk yaptığı" suçlamasından beraatine hükmetmiş, "haksız kazanç sağlama ve rüşvet" davasının ise zaman aşımına uğradığına karar vermişti.

aa


Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs