En Sıcak Konular

İran Türk tırların depolarının boş olması şartını kaldırdı

5 Aralık 2014 18:10 tsi
İran, Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesini bir hafta askıya almasının şartı olan "depoların dolu olma" kaydını da kaldırdığını açıkladı.

AA muhabirine konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ekonomik İlişkiler Müsteşarı Ahmed Nurani, "Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesi işlemi, "depolarının dolu olması şartıyla" bir hafta askıya alınmıştı. Fakat sınırda bekleyen tırların depolarının boş olması istenen sonucu vermedi. Yaşanan sıkıntıları dikkate alarak, yakıt depolarındaki doluluk şartını da mühürlenmenin askıya alınmasıyla eş zamanlı olarak bir hafta askıya aldık" dedi.
 
Nurani, "Yarın Türk yetkililerle yapacağımız görüşmelerde bu konuda müjdeli bir haber vermeyi ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İran'ın Ankara Büyükelçiliğinden 1 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada da İran'a giriş yapmak isteyen Türk plakalı kamyon ve tırlardan artık akaryakıt farkı tahsil edilmeyeceği, buna karşılık araçların yakıt depolarının sınırda mühürleneceği belirtilmişti. Bu uygulamadan sadece Türk tırlarının yararlanabileceği ifade edilen açıklamada, diğer yabancı ülke tırlarının ise eskiden olduğu gibi İran'a girişlerinde akaryakıt farkı ödemek suretiyle ucuz yakıt alabilecekleri bildirilmişti.
 
İran Ekonomi Bakanı Ali Tayyipniya 29 Kasım'da İstanbul'da yaptığı açıklamada, Türkiye ve İran arasındaki tır sorununun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerdiği, "sınırlarda yakıt tanklarının mühürlenmesi" kararıyla çözüme kavuşturulduğunu ve uygulamanın yakın zamanda yürürlüğe gireceğini kaydetmişti.

aa


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,664 µs