En Sıcak Konular

2018'de envantere geçecek

5 Aralık 2014 09:33 tsi
Milli Savunma Bakanlığı, sözlemeye göre ilk HÜRKUŞ'un 2018'de envantere alınmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, TUSAŞ ile imzalanan sözleşmeye göre ilk HÜRKUŞ'un 2018 yılında envantere alınmasının öngörüldüğü belirtilerek, "HÜRKUŞ uçağının geliştirilmesi tamamlanıncaya kadar KT-1T uçaklarına ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme neticesinde Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sözleşmedeki 15 uçaklık opsiyon işletilmiş ve söz konusu uçakların alımına karar verilmiştir" denildi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde, "Türk Hava Kuvvetlerinin HÜRKUŞ yerine Güney Kore'den KT-1T uçaklarının alımına öncelik verdiği ve bunun HÜRKUŞ'un dünya pazarına açılmasını olumsuz yönde etkileyeceği"ne dair haberlerin yer aldığı belirtildi.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni nesil temel eğitim uçağı ihtiyacını, yurtiçinden özgün bir uçakla karşılamak maksadıyla 26 Eylül 2013'te Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı alındığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı kapsamında TUSAŞ ile imzalanan sözleşmeye göre ilk HÜRKUŞ'un 2018 yılında envantere alınması öngörülmektedir.
 
Türk Hava Kuvvetlerine pilot yetiştirilmesinde ve 2015 yılında açılması planlanan çok uluslu uçuş okulunda, KT-1T ve HÜRKUŞ eğitim uçaklarının kullanılması planlanmıştır. Ancak HÜRKUŞ uçağının geliştirilmesi tamamlanıncaya kadar KT-1T uçaklarına ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme neticesinde Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sözleşmedeki 15 uçaklık opsiyon işletilmiş ve söz konusu uçakların alımına karar verilmiştir."

aa


Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,388 µs