En Sıcak Konular

Kabine‘den ‘Komşu‘ya çıkarma

5 Aralık 2014 08:27 tsi
Kabine‘den ‘Komşu‘ya çıkarma İki ülke tek kabine... Davutoğlu, 9 bakanla Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısına katılmak üzere bugün Yunanistan'da. Görüşmelerde şu konular masaya yatırılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Yunanistan'a gidiyor. Dokuz bakan, çok sayıda işadamı ve gazeteciyle birlikte Atina'ya çıkarma yapacak olan Davutoğlu, Yunan mevkidaşı Antonis Samaras ile Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 3'üncü Toplantısı'na başkanlık edecek. İki ülkenin bakanları, Davutoğlu ile Samaras başkanlığında tek kabinede buluşacak. Görüşmelerde şu konular masaya yatırılacak.

TİCARET HEDEFİ 10 MİLYAR $: Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacmi 2013'te 5.6 milyar doları buldu. Yıllık ticaret hacminin 2015 sonuna kadar 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

AZINLIKLARIN DURUMU: Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması konusunda Yunanistan'ın talebi baki. Türkiye de Atina'ya yapılması istenen caminin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyor. Türk azınlığın sıkıntı yaşadığı konular da karşılıklı olarak değerlendirilecek.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ: Türkiye'nin AB üyeliği gündemdeki bir başka madde olacak. Bazı fasıllar Kıbrıs nedeniyle açılmıyor. Konunun, görüşmelerde kapsamlı olarak ele alınması planlanıyor.

EGE SORUNLARI MASADA: Son dönemde Ege Denizi'nde artan göçmen akını başta olmak üzere kaçakçılık ve güvenlik sorunlarının görüşülmesi planlanıyor.

YENİ HAT DEĞERLENDİRİLECEK: Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretinde Güney Akım Projesi'nden vazgeçilmişti. Bunun yerine, 63 milyar metreküp kapasitesinde yeni bir boru hattı inşa edilecek. Bu hattan, Yunanistan sınırında oluşturulacak merkeze (hub) yaklaşık 50 milyar metreküp doğalgaz getirilecek.

'GARANTÖR' BAKIŞ:  Bu yılın başında Ada'da başlayan barış görüşmeleri, gerilimlerin ardından Rumlar tarafından dondurulmuştu. Garantör ülkelerin başbakanları olarak Davutoğlu ile Samaras, hem tansiyonun düşürülmesi hem de yeni adımların önünün açılması için değerlendirme yapacak.

Akşam













Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs