En Sıcak Konular

Taner Yıldız: 5.2 milyar dolar cepte kaldı

4 Aralık 2014 09:18 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 5 ay içerisinde petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında 60-70 kuruş arasında indirim olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlığının 2015-2019 ‘Stratejik Planı’nı dün bir basın toplantısıyla tanıttı.

Yıldız yaptıkları bir araştırmaya göre, son 5 ay içerisinde petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında 60-70 kuruş arasında indirim olduğunu belirterek, bu dönemde vatandaşların kullandığı binek araçlarda ve toplu taşıma araçlarında elde edilen tasarruf miktarının 5.2 milyar dolar olduğunu söyledi.

 Yıldız “Bu tahakkuk etmiş, gerçekleşmiş bir rakamdır. Bunların her birisi anında yansıtılıyor. Son 5 aydaki eğilim düşme yönünde. Herhangi bir artış beklentisi önümüzdeki 2-3 ay içerisinde görünmüyor” diye konuştu. Yıldız ayrıca, Rusya’nın yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 6’lık indirim teklifinin nihai fiyat olmadığının altını çizerek Türkiye’nin talebinin bu oranın üzerinde olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, karşılıklı olumlu adımlar atılacağına inandığını ifade etti.

1 yıllık yatırım karşılanabiliyor

 Yıldız “Türkiye’nin 1 yıllık büyümesine karşılık gelecek enerji yatırımları, enerji tasarruf miktarına yaklaştı. Enerjiden tasarruf elde edersek, enerjiyi verimli kullanırsak 1 yıllık yatırım ihtiyacını dahi karşılamış olacağız” diye konuştu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ise yaptığı konuşmada enerjinin asli unsurunun tüketici olduğunu belirterek tüketici odaklı bakışın egemen kılınması gerektiğini söyledi. Yılmaz, enerji piyasalarında rekabetin geliştirilmesinin temel hedef olduğunu da belirtti.

Stargazete.com 


Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs