En Sıcak Konular

Bedelli askerlik ücreti taksite bölünmeyecek

2 Aralık 2014 14:24 tsi
Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti Başbakan tarafından AKP Grup toplantısında açıklandı. Buna göre; 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren 28 yaşından gün almış olanların uygulamadan yararlanabileceği belirtildi. Bedelli askerlik ücretinin taksitle bölünüp bö

Bedelli askerlik ücreti 18 bin TL bedelli askerlik yaş sınırı da 28 olarak belirlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP Grup Toplantısı'nda bedelli askerlik ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından ayrıntıları belli olmaya başladı. Bedelli askerlik ücretinde taksit olmayacağı öğrenildi. Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar bedelli askerlikten yararlanacak. Bedelli askerlik ücreti 18 bin TL.
 
Bu uygulama ile bedelli askerlik düzenlemesinden 611.880 kişi yararlanabilecek. Taksit olmayacak. Uygulamadan yararlanacakların askerlik yapması öngörülmüyor. Bedelli uygulamasının yasalaşması konusunda kesin bir takvim yok ancak, en kısa sürede yasalaşması için çalışmalar başlatılacak.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Askeri şura toplantısında alınan kararlara değinen Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerimizin yapısal bir reform sürecine girmesi. Teknoloji yoğunlu savunmaya geçiş imkanlarının güçlendirilmesi. 2033 yılına kadar Silahlı kuvvetlerimizin teknoloji kapasitesinin arttırılması konusunda da önemli kararlar aldık. Savunma sanayimizi güçlendireceğiz. TSK herhangi bir savunma için yurt dışına bir talepte bulunmaya gerek kalmadan kendi ihtiyacını ülke içinde karşılayacak duruma gelecek" ifadelerini kullandı.

"ASKERLİK YAPMAMIŞ OLANLARI DA SİLAHLI KUVVETLERİMİZ ER VE ERBAŞ SÖZLEŞMELİ ALABİLECEK"

Davutoğlu, "Bakanlar kurulunda sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmamış olanları da silahlı kuvvetlerimiz er ve erbaş sözleşmeli alabilecek. Böylece askerliği meslek edinmiş silahlı kuvvetlerimiz mensubunu arttıracağız" dedi.

18 BİN TL'YE BEDELLİ ASKERLİK

27 yaşını dolduranların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini belirten Davutoğlu, "Bedelli askerlikle ilgili merakla beklenen bir konu. Yüksek Askeri Şura'da yaptığımız istişareler TSK'nın ihtiyaçları da göz önüne alınarak dün bakanlar kurulumuzda, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödemesi karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Buradan doğacak kaynak, teknoloji savunmasına geçebilmek yani bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek. Başka herhangi bir alanda kullanılmayacak" diye konuştu.



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs