En Sıcak Konular

'Paralel yapılanmalara müsamaha göstermeyiz'

18 Kasım 2014 11:44 tsi
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Demokrasiye kasteden, milletin iradesine musallat olan yapılara müsamaha göstermeyiz" dedi.

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Demokrasiye kasteden, milletin iradesine musallat olan, siyaset mühendisliğine soyunan yapılara, ne olursa olsun müsamaha göstermeyiz" dedi.
 
"Bu sadece hükümetin verdiği bir kavga değildir, devletin verdiği bir mücadeledir, hukuk mücadelesidir. Bu mücadele çok boyutlu olarak bütün devlet mekanizması tarafından verilecektir" dedi.
 
AA Editör Masası'na konuk olan Akdoğan, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile editörler, bölge müdürleri ve dünyanın çeşitli merkezlerindeki muhabirlerin sorularını yanıtladı.
 
Akdoğan, MGK bildirisine "Paralel yapılanmalar" olarak yansıyan yapılanmalar ve illegal oluşumlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.
 
"Paralel yapılanmalara" karşı alınacak tedbirlere ilişkin son MGK toplantısında bildiriye yansıyan bir eylem planı olduğunun hatırlatılması, bu konuda atılacak adımların sorulması üzerine Akdoğan, "Bu tür illegal yapılanmalar, demokrasiye kasteden, milletin iradesine musallat olan, bir şekilde siyaset mühendisliğine soyunan yapılar, bunun rengi ne olursa olsun ister ideolojik olsun, ister din kisvesi altında olsun, ister etnik bir görünümde olsun, bunların hiçbirine müsamaha göstermeyiz" diye konuştu.
 
Bunun, geçmişte derin devlet yapılanmaları, birtakım çeteler, "Ergenekonvari" yapılar şeklinde olduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları söyledi:
 
"Bölgede KCK şeklinde alternatif bir otorite tesis etmek şeklinde birtakım gelişmeler olsun veya diğer bahsettiğimiz vesayetçi, paralel, illegal yapılanmalar olsun, bunların hepsi aynı kapıya çıkar. Hepsi demokrasinin düşmanıdır, hepsi milli iradeye tasallut etmek istemektedir. Bunların hiçbirine dediğim gibi müsamaha gösterilmez. Hukuk içerisinde bunların hepsiyle mücadele edilir. Burada önemli olan verilecek mücadele, yöntemler kadar toplumsal bir farkındalık oluşmasıdır. İnsanların sorunu doğru algılamaya başlamasıdır. Çünkü bütün bu mücadeleler toplumsal destekle olur."
 
Bu yüzden toplumsal farkındalığı toplumsal destek açısından önemli gördüğünü vurgulayan Akdoğan, "Bunların deşifre olmuş olması, bir zihniyetin kendisini açık etmesi, bunlar bence bir kazanımdır. Bu konuda hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde devlet elbette bir bütün olarak... Bu sadece hükümetin verdiği bir kavga değildir, devletin verdiği bir mücadeledir, hukuk mücadelesidir. Bu mücadele çok boyutlu olarak bütün devlet mekanizması tarafından verilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

aa


Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs