En Sıcak Konular

Puanlandırmalarda oynamalar yapıldığı iddiaları asılsız

14 Kasım 2014 17:29 tsi
MEB, "elektronik bir sistem üzerinden gerçekleştirilen müdür puanlandırmalarında oynamalar yapıldığı ve mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifata gidildiği" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), "elektronik bir sistem üzerinden gerçekleştirilen müdür puanlandırmalarında oynamalar yapıldığı ve mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifata gidildiği" yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

 MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "Bakanlık, belgeleri tahrif ederek müdürleri başarısız gösterdi" manşetiyle yayımlanan haberle ilgili açıklama yapılmasına lüzum görüldüğü ifade edildi.

"Elektronik bir sistem üzerinden gerçekleştirilen müdür puanlandırmalarında oynamalar yapıldığı ve mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifata gidildiği iddiası tamamen asılsız olup, haber yalan ve iftiradan ibarettir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haberde konu edilen şahsın sistemdeki puanlamasıyla mahkemeye ibraz edilen formdaki puanlaması 70.75 olup iki belge arasında her hangi bir farklılık bulunmadığı Bakanlığımız resmi kayıtlarında açıkça görülmektedir.

14 Kasım 2013 tarihinde, Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitimde dönüşüm projesi olan eğitim sistemindeki reform çalışmalarını 'Eğitime Darbe Planı' manşetiyle duyuran söz konusu gazetenin yine bir 14 Kasım'da iftira ve yalandan ibaret bir haberi servis etmesi hiç şaşırtıcı olmamıştır.

Söz konusu gazetenin son bir yıllık müktesebatına bakıldığında her türlü basın etik ilkelerini ayaklar altına alarak yayımladığı haberlerin hemen hemen her gün bir başka kamu kurumu tarafından tekzip edildiği açıkça ortadadır."

MEB'in açıklamasında, "Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla söz konusu yayın organını ve bu sistematik kampanyada kendilerine destek veren bütün paydaşlarını aklıselime ve sorumlu hareket etmeye davet ediyoruz" denildi.

AA



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs