En Sıcak Konular

Ricciardone: Türkiye'ye minnet duyuyoruz

14 Kasım 2014 13:16 tsi
Eski Büyükelçi, Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

36 yılı aşkın kariyerine Ankara ile nokta koyan Ricciardone'ye göre Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ortak hedefi, Suriye ve bölgede istikrarın sağlanması.
 
Yalnızca birkaç ay öncesine kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi olan Francis Ricciardone, artık Washington merkezli bir düşünce kuruluşunun yöneticilerinden. Ricciardone mesleki tecrübelerini bu kez Ortadoğu çalışmaları üzerinde yoğunlaştırıyor.
 
Suriye'deki son durumu yakından takip eden Ricciardone'ye göre, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ortak hedefi bölgede istikrarın sağlanması.
 
SURİYE'DE KRİZİN BİTTİĞİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ
 
TRT Haber'e özel açıklamalarda bulunan Ricciardone, ''Sadece askeri bakımdan değil, istihbarat, emniyet diplomasi; her açıdan Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri birer müttefik olarak işbirliği içinde… Türkiye’nin bizden hazır olmadığımız bazı talepleri oldu, Birleşik Devletler ise Türkiye’den bölgede daha aktif bir rol oynamasını istedi. Şüphesiz ki temel konularda iki ülke de aynı amaçlar doğrultusunda çaba harcıyor; bölgesel istikrar, Atatürk’ün söylediği gibi 'Yurtta Barış, Dünya’da Barış' Suriye'deki krizin, iç savaşın bittiğini görmek istiyoruz. Yeni bir rejime geçildiğini görmek istiyoruz. Suriye halkının kendi evinde güvenli ve barış içinde yaşadığını görmek istiyoruz" dedi.
 
TÜRKİYE'YE MİNNET DUYUYORUZ
 
Kapılarını Suriyeli sığınmacılara açan Türkiye'nin gayretlerine de vurgu yapan Francis Ricciardone, ''Türkiye’nin sadece maddi desteği söz konusu değil. Türk halkının gönülden gösterdiği destek de önemli. Bu derin insani hisler olmadan sadece milli kaynakların kullanması ile bu ortam sağlanamaz. Amerika Birleşik Devletleri de Suriyeli sığınmacılar için başlıca bağışçılardan biri… Ürdün’deki, Lübnan’daki hatta Irak’taki sıkıntı çeken tüm sığınmacılar için... Bu yüzden Türkiye'yi takdir ediyor ve minnet duyuyoruz. Ve üzerimize düşeni yapıyoruz. Ama sadece sığınmacılarla ilgilenmek yeterli değil, sorunun kaynağına inilmeli ve Suriye'deki iç savaş sona erdirilmeli. Halkın evlerine dönmeleri sağlanmalı" ifadelerini kullandı.
 
 

Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs