En Sıcak Konular

3. köprünün açılış tarihi belli oldu

13 Kasım 2014 15:23 tsi
3. köprünün açılış tarihi belli oldu AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşçu, 3. köprünün 29 Ekim 2015'te hizmete açılacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'un en büyük sorununun trafik olduğunu söyleyen Babuşçu, yapılacak yatırımlarla 2019 yılına gelindiğinde sorunun çözüleceğini söyledi.

Ssöz konusu yatırımlardan biri olan 3. köprünün de 29 Ekim 2015'te açılacağını kaydeden Babuşçu, şöyle konuştu:

"İstanbul'un en önemli sorunu ulaşımdır. Ama Büyükşehir Belediyemiz son dönemde bu sorunun çözümü konusunda ciddi yatırımlar yaptı. İstanbul'un ulaşım sorununun çözümünde çok temel projeler hayata geçirilme sürecindedir. 3. köprü inşallah 29 Ekim 2015'te tamamlanacak.

Bu tek başına çözüm değildir tabii ki. Metro ağını bütün ulaşım akslarıyla entegre edecek şekilde çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde İstanbul trafiğinde bir rahatlama olabilir. Büyükşehir de bunu yatırımlarının en temel hizmeti olarak öngörmekte ve bütçelemesini buna göre yapmaktadır.

Başkanımızın söylediği gibi 2019'a gelindiğinde bu metro yatırımalrının çok önemli bir kısmı tamamlanmış ve diğer karayolu ağlarıyla wentegra hale gelmiş olacaktır. Eminim istanul 2019'a gelindiğinde İstanbul çok daha rahat bir ulaşım imkanına sahip olacaktır.

Metro pahalı ama pratik çözümlerdendir. Onun için merkezi hükümetin de bu sürece katılmasının nedeni budur. Ama İstanbul kendi imkanlarıyla da bu çalışmaların altından kalkabilecek imkana sahiptir. Ama merkezi hükümetimizin yatırımları da önemlidir."

ÇÖZÜM SÜRCİNDE KARARLILIK VURGUSU
Babuşçu'nun çözüm sürecine yönelik değerlendirmeleri de oldu. Sürecin iktidarın kararlı tutumuyla devam edeceğini kaydeden Babuşçu, şu ifadeleri kullandı:

"Çözüm süreci doğru bir şekilde ilerliyordu. Kültürel aidiyet bizi çözüme mahkum hale getiriyor. Kobani eylemleriyle ortaya çıkan pişmanlık söylemleri süreci sekteye uğrattı. Bana göre çözüm süreci iktidarımızın kararlı tutumuyla devam edecektir. Ancak her koşulda muhatap yapıların kendilerini bir özgüven zehirlenmesi içinde provoke eden faaliyetlerden uzak tutarak bizim çözüm sürecindeki samimiyetimizi aleni ve net bir şekilde ortaya koyması lazım.

Kamu güvenliğini hiçe sayan bir tutumla sürecin yürütülmesi mümkün değildi. HDP'nin açıklamasıyla olayın ne olduğu anlaşılmış olacak ki Başbakan Yardımcımızın dediği gibi 'tam yol ileri' istikametinde gidiyoruz. Sorun aşıldı, aşılmak durumundadır. Ortamın tekrar barış ortamına taşınması bir gerekliliktir.

Çözüm süreci gibi konular kısa sürede sonuca ulaşmaz. Biz süreci seçimde bize artı katsın gibi bir düşüncemiz olmadı. Hiçbir seçim ve siyasi başarı insanların savaş ortamı içerisinde öldürülmesiyle kıyaslanamaz. Çözüm süreci kararlı bir şekilde ilerleyecek. Bunu ne kadar sürede sonuçlandırabilirsek o kadar daha kısa sürede huzur gelecektir." 



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs