En Sıcak Konular

Körfez geçişinde köprü ayakları yükseliyor

13 Kasım 2014 13:32 tsi
İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresini 3,5 saate düşürecek İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün ayakları 188 metreye kadar yükseldi.

İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresini 3,5 saate düşürecek "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi" kapsamında inşa edilen İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün ayakları 188 metreye kadar yükseldi.
 
İstanbul-Bursa-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Yap-İşlet-Devret Projesi kapsamında 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğundaki projenin yapımı hızla ilerliyor.
 
Yalova'nın Altınova ilçesi Tavşanlı belde Belediye Başkanı Kadri Çiçek ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yalova Şubesi yöneticileri, projenin bazı bölümlerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
 
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, projenin yapımında 5 bin 454 personel ve bin 277 iş makinesi çalışıyor. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi'nin öncelikli açılması planlanan 77 kilometrelik (Gebze-Orhangazi-Bursa) kesiminde 11 ana şantiye merkezinde çalışma yürütülüyor.
 
Proje kapsamında yapılan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü, 252 metre kule yüksekliği, bin 550 metre orta açıklığı ve 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4'üncü sırada yer alacak.
 
İnşaatta gelinen aşamada, 40 metresi deniz altında, 188 metresi ise deniz seviyesinin üzerinde yükselen köprü kulelerinin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

aa


Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs