En Sıcak Konular

HDP'li Yüksekdağ: Hükümet İsrail'le bağlarını koparsın

11 Kasım 2014 13:13 tsi
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis'te gerçekleştirilen grup toplantıları kapsamında konuşma yapıyor.

Yüksekdağ'ın Meclis konuşmasından çarpıcı satırbaşları:

Sözlerime geçen günlerde sınırda yaşamını kaybeden Kader Ortakaya'yı anarak başlamak istiyorum. Bütün kadınlar ve Türkiye ve dünya halkları nezdinde onun şehadeti hepimize verilmiş çok güçlü bir mesajdır.  Kader Ortakaya sınırda barış için nöbet tutan halklarımızın iradesinin yeniden beyan edilmesi anlamına gelir. Ortakaya, sınırda yaşamını kaybeden 30 yurttaşımızı da yeniden anmak anlamına gelir.

Halklarımız sınırda onurlu bir eyleme imza attı ama IŞİD'çileri dostça uyaranlar barış nöbeti tutanlara aynı dostluğu göstermedi. 'Kobani Direnişi'ni hazmedemeyeneler gittikçe daha fazla ölüm çizgisine yöneliyorlar. Kobani Direnişini ve kantonlarını yaşatmak için yapılan eylemler her gün daha fazla saldırı ile karşı karşıya kalıyorlar.  Sınırda nöbet tutan kardeşlerimizi ve Kobani'de direnenleri selamlıyorum.

Bu sınırları anlamsızlaştıran, halklarımızın öz gücünü gösteren direniş tüm dünya halklarına demokrasi dersi vermiştir. Onur ve demokrasi için yola çıkanlar hiçbir sınırı tanımazlar. Kobani Direnişi 2 aydan bu yana çok güçlü bir iradeyle kendisini ortaya koymaya devam ediyor. Bu irade karşısında bölgesel saldırganlık odakları Rojava kantonlarında yeşeren yeni yaşam alanlarına saldırıyor.
 
Kobani'deki kazanımı hazmedemeyen güçler saldırıda kendilerine yeni kanallar açma arayışına girdiler. Kobani'yi yenemeyenler gözlerini Afrin Kantonu'na dikmiş durumdalar, El-Nusra gözünü Afrin'e dönmüş durumda. Türkiye'deki siyasi iktidar Kobani'de umduğunu bulamayınca Afrin'de bulmaya çalışıyor.

Eğitip donattıkları El-Nusra/IŞİD çeteleri bölgeyi yangın yerne çevirdi, söndürmek için halklarımızın öz gücüne dayanan bir direniş sürüyor. Kobani'deki direniş başaramayacaklarının en büyük kanıtıdır. Kobani'de yenilenler Afrin'e saldıracaksa bugünden yenilmiş sayılırlar.

Erdoğan Suriye'de yaşanan süreci, Rojava kantonlarındaki özgür yaşam çizgisini bir üst aklın marifeti olarak görüyor.  Her şeyden önce Kobani Direnişi ve kurulan özgür yaşam siyasetini onaların aklı almıyor. 


Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs