En Sıcak Konular

IŞİD'e karşı ilk kez 'Reaper' kullanıldı

11 Kasım 2014 11:17 tsi
ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine son 3 günde 41 hava saldırısı düzenledi. İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, insansız hava aracı "Reaper" ile haftasonu ilk kez IŞİD karşı kullanıldığını açıkladı.

İngiltere'nin Irak'ta IŞİD'i hedef alan saldırıları devam ediyor. Savunma Bakanlığı'ndan İngiltere 'nin Irak'ta IŞİD'e karşı yürüttüğü hava operasyonuna ilişkin yapılan açıklamada, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF), insansız hava aracı "Reaper" ile geçen haftasonu ilk kez Uzaktan Pilotlu Hava Sistemi (RPAS) kullanarak, Irak ordusuna IŞİD ile mücadelesinde destek verdiği bildirildi. Açıklamada, başkent Bağdat'ın kuzeyinde IŞİD'in patlayıcı el yapımı patlayıcı cihazları yerleştirdiği bir alanın, insansız hava aracıyla "Hellfire" füzesi kullanılarak başarılı şekilde vurulduğu kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, koalisyon uçaklarının saldırılarını sürdürebilmesi için insansız hava aracı "Reaper"ın keşif uçuşlarıyla istihbarat sağlamaya devam ettiği vurgulandı. Dün sabah ise, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait iki Tornado jetinin Bağdat'ın batısında IŞİD'in aktivitelerini incelemek için uçuş yaptıkları ve terörisler tarafından ekipman depolaması için kullanılan bir nakliye konteynırının tek bir füze kullanılarak başarılı şekilde tahrip edildiği belirtildi.

3 GÜNDE 41 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ve partner ülkelerin ordularınca Suriye'de bombardıman, savaş ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla 7-10 Kasım'da 23 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Açıklamaya göre, Kobani yakınlarındaki 13 hava saldırısında IŞİD'e ait 1 araç ve 5 küçük IŞİD birliği vuruldu, örgütün mühimmat stoklamak için kullandığı 1 bina, komuta ve kontrol binası ile 7 muharebe mevzisi imha edildi, 2 muharebe mevzisi de hasara uğratıldı.

Deyr'uz Zor'un güneydoğusunda düzenlenen 8 hava saldırısında da IŞİD'in karaborsada kullandığı bir petrol toplama tesisine ait çok sayıda yapıya, kentin doğusundaki 2 saldırıda da örgüte ait 1 petrol toplama noktasına hasar verildi. Aynı tarihlerde Irak'ta da 18 hava saldırısı düzenlendi. Beyci yakınlarındaki 7 hava saldırısında 3 küçük IŞİD birliği vuruldu, örgüte ait 1 keskin nişancı mevzisi ile biri inşaat için kullanılan 2 araç imha edildi.

Felluce'de düzenlenen 3 hava saldırısında da 2 küçük IŞİD birliği ile bir yola patlayıcı cihaz yerleştiren örgüt militanları vuruldu, uçaksavar silahı yüklü bir araç kullanılamaz hale getirildi. Musul yakınlarında da 3 hava saldırısında küçük bir IŞİD birliği hedef alındı, örgüte ait silahlı 1 araç ile 10 silahlı araçtan oluşan bir konvoy imha edildi. El Kaim yakınlarındaki 2 hava saldırısında IŞİD'e ait bir zırhlı araç ve 2 kontrol noktası imha edildi. Hadise'nin 40 kilometre güneybatısında düzenlenen hava saldırısında da 2 Humvee tipi araç kullanılamaz hale getirildi. Ramadi yakınlarındaki bir hava saldırısında küçük bir IŞİD birliği vuruldu. Er Rutba'da da örgüte ait bir kontrol noktası yok edildi.

45 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Irak ordusunun, Salahaddin ve Diyala illerinde terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarında 45 militanın öldürüldüğü bildirildi. Irak İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Beyci ilçesinde IŞİD çetelerince yerleştirilen 42 patlayıcı imha edildi. Emniyet güçleri, terör örgütü IŞİD komutanlarından Hamad Hulv Hamad en-Necres'i etkisiz hale getirdi. Savaş uçaklarının, alınan istihbaratın ardından Mekhul Dağı'nda düzenlediği hava saldırısında ise 40 terörist ölü olarak ele geçirildi, 10 araç imha edildi" ifadesini kullanıldı.

Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada da "Diyala ili merkez ilçesi Bakube'ye 65 kilometre uzaklıktaki Sadiye kasabasında, IŞİD'e yönelik bombardımanda örgütün 4 komutanının öldürüldüğü" belirtildi.

Rusya'nın Sesi



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs