En Sıcak Konular

Suriye İhvanı: ABD, IŞİD ve Esad aynı

10 Kasım 2014 15:29 tsi
Suriye İhvanı'nın Genel Başkanlığı'na seçilen Velid, "Uluslararası koalisyon ve IŞİD hakkındaki tutumumuz gayet açık. Suriye rejimi ile IŞİD arasında bir fark görmüyoruz. Rejimi hedef almayan hiçbir askeri operasyon devrime hizmet etmiyor" dedi

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Başkanlığı'na seçilen Muhammed Hikmet Velid, Esad rejimini hedef almayan hiçbir askeri operasyonun devrime hizmet etmediğini belirtti.

Velid, Suriye rejimi ile IŞİD arasında bir fark görmediklerini belirterek, bu konuda daha önce yayınladıkları resmi açıklamalarda da tutumlarını gayet açık şekilde beyan ettiklerini ifade etti. Şu an sahada yaşananların daha önce açıkladıkları bu bakış açısını doğruladığını savunan Valid, "Uluslararası koalisyon ve IŞİD hakkındaki tutumumuz gayet açık. Suriye rejimi ile IŞİD arasında bir fark görmüyoruz. Rejimi hedef almayan hiçbir askeri operasyon birinci dereceden devrime hizmet etmiyor" dedi.

Barışçıl yollarla başlayan Suriye devriminin, rejimin tutumu nedeniyle silahlı bir hal aldığını kaydeden Velid, "Devrimin barışçıl yoldan askeri alana çekilmesi bilfiil rejimin işi. İnsanlar sadece kendilerini savunmak için ellerine silah almaya başladı. Suriye devriminde yaşanan bu hakikati herkes biliyor" değerlendirmesinde bulundu.

İhvah'ın başına geçtikten sonra Genel Başkanlığı'nı yürüttüğü, kısaltması 'Vaad'  olan 'Adalet ve Anayasa Ulusal Partisi''nden istifa eden Velid, bu durumun parti iç tüzüğünün bir gereği olduğunu ifade etti. İç tüzüğe göre iki ayrı görevde birden bulunulamayacağına işaret eden Velid, istifasının gayet doğal olduğunu ayrıca partinin İhvan'dan ayrı müstakil bir yapı olduğunu aktardı.

"Suriyelilere kapılarını açan kardeş ve dost Türk halkı her şeyini bizimle paylaştı, hatta kederlerimizi bile" diyen Velid, "Bu yüce halk ve hikmet sahibi yöneticileri Suriye devriminin yanında oldu. Ümit ederim ki bu durum devrim zaferini ilan edene kadar devam eder" şeklinde konuştu.

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Başkanlığı'na seçilen Muhammed Hikmet Velid, 1944 yılında Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'de doğdu. Riyad Şukfa'nın yerine seçilen Velid, 4 yıl görev yapacak.

Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs