En Sıcak Konular

Çözüm için sürece format atılıyor

10 Kasım 2014 08:57 tsi
Çözüm için sürece format atılıyor Hükümet, Yüksekova, Diyarbakır saldırılarının ardından çözüm sürecine format atma kararı aldı. Bakan Eker, yeni dönemin kodlarını açıkladı.

''HDP, PKK güdümünde kalırsa siyasi muhataplıktan çıkar. Teröre taviz verilmeyecek, demokratik süreç devam edecek.''

Hükümet, Yüksekova, Diyarbakır saldırılarının ardından çözüm sürecine format atma kararı aldı. Diyarbakır olaylarında kriz masasında görev alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözüm süreci ne pahasına olursa olsun korunacak. Demokratik sivilleşme adımları devam edecek. Sürecin devamı için eylemsizlik zorunlu" derken HDP'yi de uyardı. Eker, "HDP örgüt güdümünde kalırsa muhataplıktan çıkar. Kafasını kaldırıp, suç olaylarına alet olmayacağını deklere etmeli" dedi. Çözüm sürecine ilişkin güncelleme çalışmalarını ve asayiş olaylarının bölgeye yansımasını Sabah'a anlatan Bakan Eker, şu mesajları verdi:

- BARIŞ İSTEMEYENLER VAR: Türkiye barışa yaklaştıkça rahatsız olanlar var. Birileri Türkiye'nin şiddet, terör olayları ile anılan ülke olmasını istiyor. Çözüm süreci ile birlikte bölgede ciddi bir rahatlama yaşandı, refah düzeyinde artış görüldü. Esnaf para kazanmaya çalıştı. Birileri belli ki bundan rahatsız oluyor. İnsanların yaşamlarını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok.

- DİYARBAKIR OLAYLARI: Son olaylar hepimizi çok sarstı. Diyarbakır sokaklarında son 2 yıldır çatışma olmuyordu, terör unutulmuştu.

- KARŞI TARAF SÖZÜNÜ TUTSUN: Karşı tarafın da taahhüt ettiği gibi sözlerini yerine getirmesi gerekiyor. Devlet otoritesini hiçe sayarak bir şey elde edilemez. Kamu düzenini bozacak tutumlardan kaçınılması lazım.

- EYLEMSİZLİK ZORUNLU: Sürecin sağlıklı ilerlemesi için eylemsizlik zorunlu. Çatışmalı ortamda barış kolay iş değil. Bugün bakıyorsunuz örgüt silah kullanmayı teşvik ediyor. Suç işleme özgürlüğü olamaz. Bu konuda devlet taviz vermez.

- HDP KAFASINI KALDIRSIN: HDP artık kafasını kaldırıp olup bitenleri doğru okumalı. 'Biz barış istiyoruz, bu olaylara alet olmayız' demesi gerekiyor.

- 3 EYLÜL KARARLARI: Bakanlar Kurulu'nun 3 Eylül kararlarının içi dolacak ve kararlar hayata geçirilecek. Bir çözüm süreci mekanizması oluşturuldu. MİT Müsteşarı, Başbakan Yardımcıları, Adalet, İçişleri Bakanı herkesin yapacağı görevler tek tek belirlendi.

HDP randevu bekliyor
 
HDP heyeti, hükümet kanadı ile görüşmek için randevu beklerken, İmralı'ya ziyaret konusunda da henüz izin çıkmadı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmralı ziyareti konusunda, "Ortalık yakılıp yıkılırken görüşme taleplerini bir kez daha görüşürüz. Şiddet devam ederse tavrımız farklı olur" demişti.
 



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs