En Sıcak Konular

AB‘ye tam saha pres

10 Kasım 2014 08:39 tsi
AB‘ye tam saha pres AB Bakanı Bozkır, Türkiye’nin müzakere sürecindeki kararlılığını anlatmak için bugün Brüksel’e gidiyor. Bozkır, kasımda AB Komiserleri ile bir araya gelecek.

Ankara, AB Komisyonu’ndaki devir teslimin ardından Türkiye’nin müzakere süreci ve üyeliğe verdiği önemi anlatmak için hemen devreye giriyor. Akşam’ın AB Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgilere göre; Bakan Volkan Bozkır bugün Brüksel’de temaslara başlıyor. Bozkır ilk olarak Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katılacak. Toplantıda, Türkiye’ye yönelik eleştirileri yanıtlayacak olan Bozkır, ayrıca Ankara’nın birlikte beklentilerini de ortaya koyacak.

IŞİD MASADA: AB Bakanı temasları kapsamında birliğin 2 numaralı ismi olan AB Yüksek Komiseri Federica Mogherini ile biraraya gelerek, ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunacak.

'FASILLARI AÇIN' DİYECEK: Bozkır’ın en önemli ikinci görüşmesi ise Genişlemeden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ile olacak. Bozkır burada Türkiye tarafından tüm gereklilikleri yerine getirilen ancak Kıbrıs Rum Kesimi’nin engellemesi nedeniyle bir türlü açılamayan 23. Yargı ve Temel Haklar ile 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik fasıllarında müzakerelere başlanmasını isteyecek.

ENERJİ DE KONUŞULACAK: Bozkır, Rum Kesimi’nin Kıbrıs adası çevresindeki hidrokarbon kaynaklarına ilişkin tutumu nedeniyle yaşanan sorunları ise AB’nin Enerjiden Sorumlu Komiseri Maros Sefcovic ile ele alacak ve karşılıklı olarak çözüm önerilerini tartışacak.

Postalları elinize veririz

Bakan Bozkır, Burdur Öğretmenevi’nde düzenlenen Merkez İlçe 5. Olağan Kongresine katıldı. İsrail’in Mescid’i Aksa’ya yönelik saldırılarını değerlendiren Bozkır şöyle konuştu: Buraya postalla giren bu askerlere mesaj yolluyorum. Eğer oradan hemen çıkmazsanız postalınızı elinize veririz. Ne Filistin’de ne dünyanın başka bir yerinde bizim kurduğumuz huzur düzenlerini bozmaya da yeltenenlere de Türkiye izin verir.”



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs