En Sıcak Konular

'Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir'

7 Kasım 2014 15:53 tsi
'Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir' Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tam bir koordinasyon içinde Kudüs için, Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa, her şeyi yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) bahçesinde, yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına, “Ulu şehirden, Kudüs’e bin selam, binlerce selam... Vatanını Uludağ’dan, ruhunu, estetiğini de Ulu Cami’den, maneviyatını Emir Sultan’dan, devlet ahlakını, inşa edici ruhu Osman Gazi’den, zarafetini ipeğinden alan ulu şehrin, Bursa’nın güzel insanları, yiğit insanları hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum “ şeklindeki sözleriyle başladı.

“Her bir Bursalı’da Osman Gazi’yi, Emir Sultan’ı görüyoruz. Bursa’nın yüreğimizdeki apayrı yeri var” diyen Davutoğlu, “Geçen sene Bursa’ya geldiğimde, Bursa’ya 'ulu şehir' demiştim. Bu isim tutmuş. Buna çok memnu oldum. Gerçekten ulu bir şehir Bursa ve köklü bir şehir” şeklinde konuştu.

“Ulu şehir, Bursa’dan Kudüs’e bin selam diyen kardeşlerimize selam olsun. Onların selamını iletmek bizim boynumuzun borcudur” ifadesini kullanan Davutoğlu, tören öncesinde Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal ile telefonda görüştüğünü söyledi.

Abbas ve Meşal’in, Bursalılara selam gönderdiğini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

“Onlara dedim ki, biraz sonra Bursalılar ile görüşeceğiz. Orada Filistin bayrağı ile al yıldızlı bayraklar dalgalanacak dedim. Telefonda sesinin titremesinden duygulandığını hissettim. O kardeşlere selamımı iletin dedi. Filistinlilerin selamı ulu şehrin üzerine olsun.”

"Bursa’yı ihmal eden tarihini, kimliğini, benliğini ihmal eder"

Bursa’ya üç sebeple geldiklerini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Birincisi, Başbakanlık görevini aldıktan sonra bu ağır sorumluluğu omuzlarımda hissettikten sonra bütün şehirlere gitmeye, bütün şehirlerle bu yola çıkış noktasında ahitleşmeye, helalleşmeye karar vermiştim. Tek tek şehirleri gezerken, en önde Bursa’nın olması doğaldı. Bursa, cihan devletinin doğdu şehir. Biz Bursa’yı ihmal edemeyiz. Bursa’yı ihmal eden tarihini, kimliğini, benliğini ihmal eder. Bursa’yı bilmeyen benliğini, kimliğini inşa edemez. İkincisi biraz önce de değerli Başbakan Yardımcımızın ifade ettiği gibi 721 milyon liralık 21 eseri hizmete açmak. Üçüncüsü ise Türkiye’deki AK Parti yönetimindeki bütün büyükşehir belediye başkanlarını Bursa’da topladık. Onlarla buluşarak hem büyükşehir belediyelerinin sorunlarını tartışmak istedik. Onun kadar belediye başkanlarımızın Bursa’dan istifade etmesini, Bursa’nın huzuruna gelmesini arzu ettik. 18 büyükşehir belediye başkanımızla ve 9 bakanımızla Bursa’nın huzurundayız. Bakanlarımızın bir kısmı diğer açılışlarda bekliyorlar. Hep beraber huzurunuza geldik. Ulu şehre selam vermeye hazır ol demeye geldik. Bursa huzuruna gelene sahip çıkan, her geldiğimizde, bizim ruhumuzu, gönlümüzü açtı.”

“Saraybosna’ya, Üsküp’e gitseniz, Bursa’nın kokusunu alırsınız”

Birkaç ay önce, Buhara’da olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Emir Sultan’ın geldiği Buhara’da... Buhara’dan, Horasan’dan, Hoca Ahmet Yesevi’nin huzurundan Anadolu’ya doğru geldiğinde, o ruhun konduğu ve ‘işte burası başşehir, başkent olur’ dediği Uludağ’ın eteklerinde, ulu şehir Bursa burada kuruldu. Emir Sultan’ın Hocasını ziyaret ettim Buhara’da. Bursa’nın kokusunu aldık. Emin olun tarihe sinen kokusunu aldım. Bursa’dan Edirne’ye gitseniz, İstanbul’a gitseniz, Bursa’nın kokusunu alırsınız. Saraybosna’ya, Üsküp’e gitseniz, Bursa’nın kokusunu alırsınız. Bursa’nın kokusu, miski amber kokusudur. Bu mekanı başkent kılan ecdattan Allah razı olsun. Emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

 Ulu Cami’de Cuma namazını kıldıktan sonra karşılaştığı bir vatandaş ile yaşadığı diyaloğu anlatan Davutoğlu, “Bir kardeşimiz, hala yüreğimi titreten bir kardeşimiz oldu. Elinde al bayrak, üzerinde tesbih uzattı. ‘Sayın Başbakanım bu Emir Sultan’dan’ dedi. Aldım öptüm, başıma koydum bayrağımızı ve tesbihi. Allah, Emir Sultan’ı hatırlatan Bursalılardan Allah razı olsun, o emanete sahip kudreti versin. Bir an bile al bu al bayrakları ve mazlumları temsil eden, bu Filistin bayraklarının izzeti için çalışmaktan alı koymasın. Biz Bursa’ya bunun için geldik. Bursa’ya bu ruhu tekrar tekrar yaşamak için geldik. Onun için Bursa’nın ruhu bir başkadır. Bursa sadece kurucu bir şehir değildir. Aynı zamanda kurtuluşun da şehridir” şeklinde konuştu

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırısı

Osman Gazi Türbesi’nin, müstevliler tarafından 1920’deki işgalini hatırlatan Davutoğlu, “İşgalciler, Bursalıların ve aziz milletimizin istiklal ideallerinden habersizdi. Temmuz 1920’de geldiler,1922’de gittiler. Bu topraklar hiçbir zaman işgalcileri barındırmadı, Bursalılar hiçbir zaman işgalcilere izin vermedi” dedi.

“Bir başka barbar, bir başka zalim, bir başka işgalci aynen onların Osman Gazi’nin türbesine girerek hakaret etmesi, botla girmesi gibi Mescid-i Aksa’ya girmeye kalktı" diye konuşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O işgalcilere Bursa meydanından sesleniyoruz; nasıl Bursa’nın işgali daim olmamışsa, nasıl izzetli ve onurlu Bursalılar buna izin vermemişse, izzetli ve onurlu Filistinliler, izzetli ve onurlu  Müslümanlar ve insanlık, bu işgalcilere izin vermeyecek. Nasıl Osman Gazi’nin türbesi kurtulmuşsa, inşallah Mescid-i Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır. Buna kimse engel olamaz. Ne yaparsa yapsınlar, dünya ne kadar sesiz kalırsa kalsın bilsinler ki her Müslümanın kalbinde, zihninde Mescid-i Aksa yaşar, Mescid-i Aksa hiç unutulmaz. Kudüs, bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir. Allah bu tekbirleri bu topraklardan hiçbir zaman eksik etmesin.”

Konuşmasında Kudüs'te yaşanan olaylara değinen Davutoğlu, dün Cumhurhurbaşkanının, bugün de kendisinin Filistinli liderlerle görüştüğünü belirtti.

Davutoğlu, ''Onlarla tam bir koordinasyon içinde Kudüs için, Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Gerekli talimatları verdik. Başta BM'de olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs'e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız. Bütün dünya unutsa Kudüs'ü biz unutmayacağız, unutturmayacağız'' dedi.

Hatırladığında yüreğini titreten bir olayı anlatmak istediğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Bundan bir kaç sene önceydi, Yüce Meclisimize bizim politikalarımız dolayısıyla bir gensoru verilmişti ya da bir bütçe görüşmesiydi. Anamuhalefet partisi milletvekillerinden, ismini zikretmeyeyim, birisi kalktı ve benim Kudüs'le ilgili bir ifadem üzerine 'Niçin Kudüs'le bu kadar ilgileniyoruz, neden Araplarla, İsraillerin arasına giriyoruz, neden Kudüs'ü bu kadar öne çıkarıyorsunuz, risk alıyorsunuz?' dedi. Hala hatırımdadır. Şimdi ona verdiğim cevabı bir kez daha burada zikrediyorum. Kudüs'ün son özgürlük dönemi bizim dönemimizdir. Kudüs bize Hazreti Ömer'in emanetidir. Kudüs bize Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır, bizim davamız olmaya ebediyen devam edecektir. Kimse bir Türk'e dönüp de 'Kudüs senin davan değildir' diyemez. Kimse bize dönüp de 'Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım, Kudüs'le ilgilenmeyelim' diyemez. Kimse, Kudüs'ün, Mekke'nin, Medine'nin, Bağdat'ın, Şam'ın, Kahire'nin olduğu Ortadoğu'ya 'bataklık' diyemez. O Ortadoğu'yu bataklık haline getirenler eğer varsa bu işgalci, bu zalim yönetimlerdir. İsrail yönetimidir.''

''Bütün varımızla mazlumların yanında olacağız''

Davutoğlu, ''İsrail'e dönük olarak da şu mesajı bir kez daha söylüyoruz. Sakın ola ki, 'nasıl olsa Müslümanlar, Ortadoğu'da zalim bazı yönetimler tarafından baskı altındalar, Suriye halkı Hama'yı, Halep'i savunuyor. Bizlerle ilgilenemez' diye düşünmesinler. Bilsinler ki o mazlum Suriyelilerin de sahibi var, o mazlum Filistin'in de. O sahip Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Her yerde ve her zaman bütün varımızla bütün gücümüzle mazlumların yanında olduk, olmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Kendilerinin Ulu Cami'nin etrafındaki insanlarla kucaklaşırken, Türkiye'nin her yerinden gelen insanların yanı sıra, Balkanların her köşesinden, Suriye'den Irak'tan gelenler olduğuna işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Hepsi tek tek bizim önümüzden geçerken, gözlerinin içinde şu hissiyatı  gördük: Bizim ülkelerimizde kriz olduğunda, onlara da bize de sahip çıkacak olan bir ulu devlet var. Ulu bir devletten gelen, ulu bir şehri kurmuş, ulu bir gelenek var. Allah bu ulu geleneği, kıyamete kadar payidar eylesin. Bizi hiçbir zaman değil namerte, merte dahi muhtaç eylemesin. Hiçbir zaman bizi zulme karşı sessiz kalan izzetsizlerden, onursuzlardan eylemesin. Aynen bugün Emir Sultan'dan gözü yaşlı bir şekilde bize ilettiği, al bayrağı ve tesbihi bize veren kardeşimizin o gözündeki ışıltıyı hiçbir zaman söndürmesin ve bizi onun yüreğinden hiçbir zaman eksiltmesin.''

''Son 12 yılda olağanüstü hamleler yaptık''

Davutoğlu, bir taraftan dünya mazlumlara sahip çıkarken, diğer taraftan da hükümet görevini alır almaz çok yoğun bir faaliyetle, 'Türkiye'yi önümüzdeki 9 yıl içinde, 2023'e kadar nasıl inşa ederiz' planlaması yaptıklarını anlattı.

''Bir Bursa menkıbesi vardır. Denir ki 'Melekler Allah'ın emriyle her bir beldeye bir nimet dağıtırken ellerindeki bohça açılmış ve bütün nimetler bir yere düşmüş, orası Bursa olmuş'' diyen Davutoğlu, Bursa'nın ''bereket diyarı'' olduğunu söyledi.

Bursa'nın tabiatın en güzelini bağrında barındırdığını, onun için de ''Yeşil Bursa'' olduğunu ve her yerinin yeşil olduğunu ifade eden Davutoğlu, Bursa'ya kendilerinin dönemlerinde 48 milyon fidan dikildiğini kaydetti.

Gençlere, çocuklara, eğitim çağındakilere de  54 milyon bedava kitap dağıtıldığını anlatan Davutoğlu, ''Bir tarafta yaklaşık 50 milyon yeni fidan Bursa'yı yemyeşil kılarken, diğer tarafta 50 milyon kitapla ve Fatih projesiyle yükselecek yeni nesil, Bursa'ya yepyeni bereketler getirecek'' dedi.

Bursa'nın sadece Edirne'yi, İstanbul'u bağrından çıkaran bir başkent olmadığını ifade eden Davutoğlu, aynı zamanda tarih boyu hep ticaretin, sanayinin başkenti olduğunu, ipeğin en güzelinin, en zarifinin Bursa'da olduğunu kaydetti.

Bursa'nın kalkınma döneminde de sanayinin, ticaretin omurga şehri olduğunu belirten Davutoğlu, ''Son 12 yıl içinde olağanüstü hamleler yaptık, her bir hamlede Bursa'yı yanımızda gördük. Sadece siyasi destekle değil, ekonomik hamlelerimize verdikleri destekle'' dedi.

''Yeni dönemde yapısal reformları tamamlayacağız''

Dün ülkeyi yepyeni ufuklara açmak için sektörel yapısal dönüşüm programını açıkladıklarını anımsatan Davutoğlu, Türkiye'nin 12 yılda GSMH'nı yaklaşık 4 misli büyüttüğünü, dünya küçülürken Türkiye'nin büyüdüğünü söyledi.

Yeni dönemde yapısal reformları tamamlayacaklarını bildiren Davutoğlu, ''İnşallah 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Onun için çok kapsamlı ekonomik programımızı ilan ettik. Daha da devam edecek, dün sadece 9 paketi açıkladık. 8 eylem planı ve sektörel dönüşüm programı, makroekonomik plan önümüzdeki haftalarda, diğer 8'i de aralık ayı içinde ilan edilecek. Bununla şunu hedef ediniyoruz. Öylesine bir kalkınmayı Türkiye'nin her yerine yayalım ki Türkiye'nin yükselmesiyle Bursa da yükselsin. Bütün şehirlerimizle birlikte Bursa da bu yükselişten hak ettiği payı alsın'' şeklinde konuştu.

Bursa'ya 21 eserle 720 milyonluk yatırım

Bursa'ya birçok müjdeyle geldiklerine işaret eden Davutoğlu, ''21 eser, 720 milyon yatırım. Aralarında okullar, hastaneler, köprülü kavşaklar, restorasyon projeleri olan muazzam bir paket'' dedi. Davutoğlu, her gelişlerinde Bursa'ya daha büyük hediyelerle geleceklerini, daha büyük daha geniş kapsamlı hizmetlerin önünü açacaklarını söyledi.

''Ekonominin motor güçlerinden biri Bursa''

Bursa'nın ekonominin motor güçlerinden biri olduğuna dikkati çeken Davutoğlu,  2013 yılında Bursa'nın toplam 12 milyar dolarlık ihracat yaptığını, 8 ay içinde de 7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Davutoğlu, ''Bu ne demek biliyor musunuz? 2013 yılında Bursa'nın bir yılda yaptığı ihracat, 2002 yılında Türkiye'nin toplamda yaptığı ihracatın üçte biri, bir tek şehir 12 yılda ülkenin 3'te biri kadar ihracat yapacak hale gelmişse işte ekonomik kalkınma budur'' ifadelerine yer verdi.

"Dünyanın umudu bizde"

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İşte yeni Türkiye bu, işte vizyon bu. Biz bu vizyonu planlarken, bu çalışmaları yaparken belki fark ettiniz Kılıçdaroğlu geçen hafta, 'Asya'ya sorsam, Avrupa'da kimlerle konuşsam herkes Türkiye'den tedirgin' diyor. 'Türkiye'den, geleceğinden kaygılı' diyor. Ben daha Kılıçdaroğlu'nun Avrupa'dan, Asya'dan biriyle konuştuğunu son haftalarda görmedim. Herhalde aynayla konuşuyor. Kendisiyle konuşuyor, öyle mi? Şimdi biz ona sormayalım, Bursa'nın irfan sahibi, ulu şehrin sakinlerine soralım. Emir Sultan'ın torunlarına soralım. Türkiye'nin geleceğinden ümitli misiniz? Türkiye'nin yükselen bir güç olduğundan emin misiniz? AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'de gerçek bir demokrasi, ekonomik kalkınma devrimi yapıldığına şahitlik eder misiniz? 2023'e doğru giderken bu kadrolara, size bu hizmeti getiren AK Parti kadrolarına ve yerel yönetim kadrolarına emaneti her seferinde tekrar tevdi edecek misiniz, verecek misiniz?"

"Kılıçdaroğlu tedirgin olabilir, o tedirgin olacaksa önce partisinden tedirgin olsun. Kendi partisinin milletvekili istifa ederken 'Artık umudum kalmadı' diyor" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Umut Bursa meydanında. Umut 81 vilayetin meydanında. Gördüğümüz vatandaşların gözlerinin içinde. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın umudu bizde Allah'ın izniyle" değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek hızlı trenle Bilecik üzerinden Bursa'yı buluşturacaklarını anlatan Davutoğlu, Bursa-Ankara ile İstanbul-Bursa arasının 2 saat 15 dakikaya ineceğini söyledi. Davutoğlu, "Bütün bu planlamalarla aslında biz nasıl gönülleri birleştiriyorsak şehirleri de birbirine birleştiriyoruz" diye konuştu.

"Biz yola çıkarken bu memlekette hala insanlar kıyafetleri sebebiyle, inançları sebebiyle tahkir ediliyordu, aşağılanıyordu. Biz onlar adına yola çıktık" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi geldiğimiz bu noktada tam bir özgüven içinde diyoruz ki bundan sonra bu ülke bütün vatandaşlarının özgürce yaşadığı, özgürce giyindiği, özgürce okuduğu bir ülke olacak. Vatandaşlarımız arasında hiçbir fark, hiçbir ayrımcılık olmayacak. Bu ülke dünyanın yükselen gücü olmaya devam edecek. Çevremizde ne tuzaklar kurulursa kurulsun Türkiye'nin yükselişini engelleyemeyecek.

Bugün Bursalıların hizmetine sunacağımız bu eserlerle aslında bu kalkınışın küçük bir buketini sizlere sunuyoruz. Allah hayırlı eylesin. Bursalılar daha güzel hizmetlere layık. Hepimizi size hizmet etme yolunda kudretli kılsın, güçlü kılsın. Türkiye'nin yükselen bir güç olma hedefine ulaşması için Bursalıları da bizim yanımızdan eksik etmesin."

Şimdi hedeflerinin 2015 olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Bursa'ya minnettar olduklarını, 2002'den bu yana her seçimde Bursa'nın sağlam durduğunu, Bursalılardan hiç tereddütlerinin bulunmadığını bildirdi.

Alandakilere "Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Sayın Başbakanımıza o zaman cumhurbaşkanlığı yolunu sizler açtınız" diye seslenen Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi huzurunuza gelmiş, yeni ve ağır sorumluluğu üstlenmiş Başbakan olarak sizden teyit almak istiyorum. 2015 seçimlerinde de aynı desteği vermeye hazır mısınız? Daha da yüksek bir oranla 'Biz bu kadrolara güveniyoruz, o kadrolara emaneti veriyoruz' demeye hazır mısınız? Türkiye'ye tuzak kurarak yönümüzü kesmek isteyenlere 'hayır' demeye hazır mısınız? O tuzakları bozmaya hazır mısınız? O tuzaklara karşı vizyon sahibi AK Parti iktidarlarını devam ettirmeye hazır mısınız? O zaman 'Ulu şehir Bursa'dan Kudüs'e bin selam olmuş' diyen, bu pankartı yükselten kardeşim adına hepinize söylüyorum, o zaman bizden de sizlere binlerce selam. Allah yolumuzu, yolunuzu açık ve bahtiyar eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun."

Notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa Valiliğini ziyaretinin ardından otobüsle, Merinos Atatürk Kültür Merkezi'ne geldi. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkarak, törene katılan halkı selamladı.

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşması sırasında "Cuma namazı çıkışı karşılaştığı bir vatandaşın, Davutoğlu'na sarılarak Arapça 'Müslümanların izzeti ve umudu' olduğunu söylediğini" anlatması üzerine, duygulandı.

Tören alanında halkın yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Davutoğlu'nun, yaklaşık 1 saat süren konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Başbakan Davutoğlu, daha sonra beraberindeki bakanlarla, video konferans sistemiyle bağlanarak, yapımı tamamlanan bazı eserlerin açılışını gerçekleştirdi. Bursa Çevre Yolu, Samanlı Otoyol bağlantısını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İnegöl Devlet Hastanesinin açılışını da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gerçekleştirdi.

Törende, Başbakan Davutoğlu, hayırsever işadamlarına da plaket takdim etti.

Halkın büyük ilgi gösterdiği törene, bazı vatandaşların Filistin bayraklarıyla katıldığı görüldü.

Tören alanında, "Yeni Türkiye, Yeni Güç, Hedef 2023", "Durmak Yok Yola Devam" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Nükhet Hotar ve Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bölge milletvekilleri ve AK Partili büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

AA



Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,827 µs