En Sıcak Konular

Halep kuşatması Handarat'a kilitlendi

7 Kasım 2014 11:16 tsi
Handarat bölgesinde rejim ile muhalifler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Muhalif gruplar, Halep'in kent merkeziyle tek bağlantı noktası olan Handarat bölgesine saldıran Esed güçlerine ağır silahlarla karşılık veriyor.
 
Muhaliflerin, Halep kentinin kuzeyindeki tek çıkış noktası olan Handarat ve Sıfet bölgesinde, iki aydan bu yana rejim güçleriyle muhalifler arasında çatışmalar yaşanırken Şam yönetiminin muhaliflere karşı savaşmak üzere İran üzerinden Şii Afgan militanlar getirdiği iddia ediliyor.
 
Rejim güçleri karşısında Halep bölgesindeki tüm silahlı muhalif tugay ve cepheleri tek çatı altında toplandığı Handarat'ta, bölgenin düşmesi halinde Halep'te kalan halkın dünya ile bağlantısı kesilmiş olacak.
 
İKİ MİLYON SİVİL ETKİLENEBİLİR
 
Rejimin saldırılarından dolayı bölgede yaşayan yaklaşık 2 milyon sivilin etkilenmesi bekleniyor.
 En büyük muhalif yapılanmalardan biri olan İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı'nın Basın Sorumlusu Salih Anadani, bir açıklama yaparak İslami Cephe'nin Handarat bölgesini Esed güçlerine karşı savunarak kuşatma stratejisini başarısızlığa uğratmayı hedeflediklerini söyledi.
 
İslami Cephenin diğer muhalif tugay ve birliklerle beraber Handarat bölgesinde Şam yönetimine bağlı güçlerin kaldığı yerlere ağır silahlarla saldırdığını ifaden eden Anadani, "Silahlı muhalifler bölgede rejim güçleri karşısında ilerleme sağlayarak bazı köylerin ve binaların denetimini sağladı. Bölgede taraflar arasında çatışmalar devam ediyor ama üstünlük muhaliflerdedir" dedi.
 
Muhalifler, Esed güçlerinin kaldığı yerlere mutfak tüpünden bozma "Cehennem Topu" adı verilen havan topları ve katyuşa füzeleriyle saldırıyor.
 
"KOBANİ'YE GÖSTERİLEN İLGİ HALEP'E GÖSTERİLMİYOR"
 
Halep'in kuzeyinde IŞİD'in muhaliflerin savaşarak Esed yönetiminden kazandığı bölgeleri işgal ettiğini bu sebeple İslami Cephe ve IŞİD arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığını anımsatan Anadani, "Uluslararası kamuoyu Kobani'ye gösterdiği duyarlılığı her gün onlarca varil bombalı saldırılarına maruz kalan Halep'e göstermedi" dedi.
 
Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının hemen hemen her gün Halep'te bir katliam gerçekleştirirken sessiz kalan dünya, Kobani'de IŞİD saldırıları karşısında koalisyon güç oluşturma kararı aldığının altını çizen Anadani, rejimin Halep'te yeni katliam yapmadan herkesin bir an önce Halep'e sahip çıkmasını istedi.
 
GÖÇ RİSKİ KAPIDA
 
Halep ve çevresinde yaklaşık iki milyon kişinin bulunduğunu ifade eden yerel aktivistler, Handarat ile Sifat bölgesinin rejimin eline geçmesi halinde yaklaşık 2 milyon kişinin etkileneceğini ve binlerce kişinin de yerinden olacağını söyledi.
 
Suriye'nin başkent Şam'dan sonra 2'nci büyükşehiri olan Halep'te yaklaşık 4,5 milyon insan yaşıyor. İç savaş ile beraber göç veren şehrin muhaliflerin kontrolündeki yüzde 60'lık kesiminde ise yaklaşık 2 milyon sivil bulunuyor. 

aa


Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs