En Sıcak Konular

Alçaklığa öfke

6 Kasım 2014 09:30 tsi
İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik alçak saldırı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde meydanlardan İsrail'e lanet yağdı. Protestolarda İslam dünyası ortak tepki vermeye çağrıldı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik alçakça saldırısı Türkiye'nin dört bir yayında protesto edildi. Başta İstanbul ile Ankara olmak üzere Bolu, Sakarya, Denizli, Mardin, Diyarbakır, Batman, Edirne ve Kars'ta düzenlenen gösterilerle İsrail lanetlendi. Ankara'da gösterilerin adresi İsrail'in Ankara Büyükelçiliği oldu. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan kalabalık bir grup grup büyükelçiliğin bahçesine kullanılmış çocuk bezi attı. İsrail karşıtı sloganlar atan protestocular İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filisliler için Kur'an-ı Kerim okundu.

YABANCI ÖĞRENCİLER DE GÖSTERİYE KATILDI

Grup adına açıklama yapan Zeynel Abidin Özkan, Filistin'den yaşanan olaylara karşı Müslüman halkların ve yöneticilerin sessiz kalmasının İsrail'i cesaretlendirdiğini belirtti. Özkan, tüm Müslümanları ortak hareket etmeye çağırdı. Açıklamada CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Ankara Gençlik Kolları ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile Türkiye'de eğitim gören Yemen, Filistin, Bangladeş ve Suriyeli öğrenciler de hazır bulundu.

KİTLESEL BOYKOT ÇAĞRISI

İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce kişi İsrail'e lanet yağdırdı. Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, 'Tüm vicdan sahiplerine sesleniyorum mescidi aksaya saldırıyorlar teyakkuzda olun' dedi. Bir araya gelemeyen İslam liderlerinin Mescidi Aksa'ya yapılan saldırının suçlusu olduğunu söyleyen Yıldırım, 'Herkes kolayını bulmuş herkes İsrail'e askerlerine küfrediyor. Ne değişiyor hiçbir şey. Bir tek Müslüman liderler yataklarından kalkın bakın neler değişiyor. Bakın Mescidi Aksa nasıl kurtuluyor' diye konuştu. Mavi Marmara baskınından sonra İsrail ile Türkiye arasındaki ticareti artışına da tepki gösteren Yıldırım, Müslümanları kitlesel olarak boykota davet etti.

İsrail'in sonu olur

Mirasımızder Genel Koordinatörü Numan Balcı, İsrail'in Aksa üzerinde uzun süredir planlar yaptığını söyledi. Yapılanlar karşısında İslam ülkelerinin sessizliğine dikkat çeken Balcı,İİT ve Arap Birliği'nin keskin bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı. TİYEMDER Onursal Başkanı Selahattin Yazıcı da, İsrail yaptıklarıyla kendi sonunu hazırladığını belirtti.

İsrail'e haddi bildirilmeli

HÜKÜMET SERT TEPKİ VERMELİ


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: İsrail uzun zamandır Mescid-i Aksa üzerinde oyunlar oynuyor. İsrail'in bu cüretkarlığa kadar gelmesi karşısında çok ciddi bir tepki konulması gerekir. Bu konuda da Hükümetin Türk milleti adına böyle bir tepkiyi ortaya koymasını beklediğimi ifade etmek istiyorum

ORTAK BARIŞ GÜCÜ KURULSUN

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak: İsrail konusunda söz biteli çok oldu. İsrail sözden değil güçten anlar.Bir an evvel İslam ülkelerinden Filistin Barış Gücü oluşturulmalıdır. İsrail'e müdahale dahil olmak üzere, en ciddi yaptırımlar gündeme alınmalıdır.

MESCİD-İ AKSA'YI YIKABİLİRLER

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: Başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere bütün İslam dünyası olaya tepki göstermeli. Alınacak uluslararası bir kararla İsrail'in yaptıklarının karşılıksız bırakılmaması gerekir. Aksi halde Aksa'yı Süleyman Mabedi yapma girişimleri hız kazanacak.

SESSİZ KALMAK ZULME ORTAKLIK

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Katil devlet İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. Uluslararası kurumlar saldırıların son bulması, kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmeli.

SALDIRI İSLAM'IN İZZETİNEDİR

Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir: İsrail'in saldırısı İslam aleminin onuruna ve izzetine yapılmış bir hakarettir. Bu hakarete islam devletleri ortak cevap vermelidir.

ACİL YAPTIRIM UYGULANMALI

Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım: Terörist İsrail'in saldırısı kabul edilemez. İslam ülkelerinin bu konuda acil yaptırım kararları için adım atmaları gerekir.

Yeni Şafak

Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs