En Sıcak Konular

HDP'ye saldırı: Olay münferit

5 Kasım 2014 15:31 tsi
Tutuklanan şüpheli Emrah Akman, mahkemedeki sorgusunda, "Bu olayı münferiden tek başıma gerçekleştirdim. Bu konuda beni herhangi bir kimse azmettirmemiştir" ifadesini kullandı

HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'a bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla tutuklanan Emrah Akman, mahkemedeki sorgusunda, "Bu olayı münferiden tek başıma gerçekleştirdim. Bu konuda beni herhangi bir kimse azmettirmemiştir" ifadesini kullandı.

Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Akman, bekar ve lise mezunu olduğunu, başkentte oturduğunu, özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve Karataş'ı tanımadığını söyledi.

Akman, "Son dönemde meydana gelen sokak olayları, güvenlik görevlisi vatandaşların arkadan pusu kurularak şehit edilmesi gibi durumlar bende tepki oluşturdu. Bu olayların sona ermesi için yetkililerle konuşmak üzere HDP Genel Merkezi'ne gitmeye karar verdim. Yanıma da daha önceden taşıdığım bıçağı almıştım. HDP Genel Merkezi'nde yetkililer ile konuşup yapılan gösterilerin ve insanların öldürülmesinin yanlış olduğunu söylemek, bu işlerden vazgeçilmesini ifade etmekti" diye konuştu.

Olay yerinde karşılaştığı Karataş'a Erzurum'dan geldiğini, öğrenci olduğu ve maddi sıkıntı yaşadığını ve sorunlarını anlatmak için genel sekreter ile görüşmek istediğini anlattığını belirten Akman şu ifadeleri kullandı:

"Bekleme salonunda beklemeye başladım. Sağı solu gözlemledim. Sonrasında da üzerimde taşıdığım bıçak ile mağdura saldırarak vücudunun muhtelif yerlerine birkaç kez vurdum. Sonrasında da oradan ayrıldım. Bu olayı münferiden tek başıma gerçekleştirdim. Bu konuda beni herhangi bir kimse azmettirmemiştir."

AA



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs