En Sıcak Konular

APEC toplantısı başladı

5 Kasım 2014 10:13 tsi
Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Zirvesi öncesi Yüksek Düzeyli Memurlar Toplantısı, Çin'in başkenti Pekin'de başladı.

Pekin'de 2008 Olimpiyatları için inşa edilen Olimpik Park içerisindeki Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde (CNCC) APEC'in hazırlık toplantıları başlarken yüksek güvenlik önlemleri dikkati çekti.
 
Olimpik Park civarındaki bazı yollar trafiğe kapatıldı. Otoyol giriş ve çıkışlarında trafik polisleri sıkı denetim uyguluyor. Parkın bulunduğu bölgeye sadece akredite olan kişilerin girmesine izin veriliyor ve bazı toplantılara katılımın özel davetiyeyle yapılacağı belirtiliyor.
 
Şehir merkezinden toplantıların yapıldığı kongre merkezine ulaşım daha önce belirlenmiş noktalardan otobüslerle sağlanıyor.
 
APEC Zirvesi programı çerçevesinde 11 Kasım'a kadar Pekin'de APEC İş-Danışma Konseyi ve  APEC bakanlar toplantılarının yanı sıra  APEC CEO veAPEC liderler zirveleri düzenlenecek.
 
Pekin'in dışındaki Yançi gölünde ise 22. APEC Ekonomi Liderleri Toplantısı'na başkanlık edecek Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, üye ülke hükümet ve devlet başkanlarıyla bir araya gelecek.
 
APEC Zirvesi için başkent Pekin ve çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, zirve boyunca misafirlerin kalabalıktan etkilenmemesi için Pekin'de 7-12 Kasım'da tatil ilan edilecek.
 
APEC Zirvesi boyunca ana gündem maddelerinin, serbest ticaretin teşviki, bölgesel ekonomik entegrasyonun derinleştirilmesi, ekonomi ve teknoloji alanlarında işbirliğin güçlendirilmesinin yanı sıra ticari ortamın geliştirilmesi olması bekleniyor.
 
Asya Pasifik bölgesindeki ülkelerin, ticaret ve yatırımlarının serbestleştirilmesi ve ekonomilerinin bütünleşmesi çerçevesinde üye ülkelerin işbirliği ve bağlantılarının kolaylaştırılması amacıyla kurulan APEC'in 21 üyesi buluyor.
 
Örgütün, dünya ticaret hacminin yüzde 44'ünü, dünya gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 55'ini ve dünya nüfusunun yüzde 40'ını oluşturduğu ifade ediliyor.

aa


Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs