En Sıcak Konular

Hasip Kaplan'dan akreditasyon tepkisi

4 Kasım 2014 17:13 tsi
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, hükümetin medyaya yönelik akreditasyon uygulamasını eleştirerek, "İlla yandaş candaş mı olmak gerekiyor? Kenan Evren'den beter durumdasınız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Komisyon, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber başkanlığında toplandı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yurt dışında olması sebebiyle bütçe görüşmelerine Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı katıldı. Bahçekapılı, Meclis çalışmaları hakkında komisyona bilgilendirmede bulundu. Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga da komisyona kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Kurumların sunuşlarının ardından müzakerelere geçildi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Bir torba kanun uğruna ne güneşler batıyor." ifadesini kullandı. Medyaya yönelik baskılara değinen Kaplan, akreditasyon uygulamasını eleştirdi. "İlla yandaş candaş mı olmak gerekiyor?" diye soran Kaplan, "Kenan Evren'den beter durumdasınız." sözlerine yer verdi.

"ÖDENEKLERİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ CUMHURBAŞKANLIĞI YERLEŞKESİNE..."

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, güvenlik bakımından mevcut son teknolojiler ile donatılan yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin çok uzun yıllar hizmet verebilecek biçimde hazırlandığını belirtti.

Kasırga, "397 milyon TL olarak öngörülen 2015 yılı bütçesindeki ödeneklerin önemli bir bölümü, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine, Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerinin bakım, onarım ve yenilenmesine ve düzenli personel giderlerine tahsis edilmektedir." dedi.

Türkiye'nin 21. yüzyılın ilk çeyreğinde içeride yaşanan dönüşümler, uluslararası sistemde yaşanan kırılganlıklar sebebiyle çok önemli tarihi evreden geçtiğini dile getiren Kasırga, bu dönemeci sağlıklı şekilde aşacak olan Türkiye'nin, içeride toplumsal konsolidasyon sürecini gerçekleştireceği gibi bölgesel bir düzenin inşasında da güvenli liman olacağını ifade etti.

Böyle bir aşamada 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın teveccühünü kazandığı seçimlerin, millet ve devlet açısından yüz ağartıcı bir demokrasi tecrübesi olarak tarihe geçtiğini anlatan Kasırga, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, uzun yıllar boyunca farklı siyasi konumlarda millete hizmet eden ve bugün devletin en üst makamına halkın oylarıyla gelen bir devlet adamı olduğunu savundu.

"Cumhurbaşkanlığı, toplumsal taleplere devletin en üst düzeyde cevap vereceği etkin bir yapılanma içerisinde Anayasa'nın verdiği görev ve yetkileri en verimli şekilde kullanacaktır." diyen Kasırga, şunları ekledi: "Cumhurbaşkanlığı, kurumsal yapılanma anlamında güçlü ve zayıf yanlarını, karşılaştığı tehdit ve fırsatları yeniden gözden geçirerek, bir yandan devlet geleneğinin devamını tesis edecek, bir yandan da ihtiyaç duyulan düzenleme ve değişiklikleri yapacaktır. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, devletin en üst düzey temsil makamına yaraşır şekilde tamamlanmak üzeredir. Bu çerçevede, yeni yerleşkesinde hizmetlerine devam edecek olan Cumhurbaşkanlığı, Türkiye'nin gücünü yansıtan bir kurum olarak, daha geniş fiziki imkanlarla donatılmış olacaktır. Yeni yerleşkede en son sistem teknik altyapı imkanları kullanılarak maksimum verimli bir yaşam alanı inşa edilmiştir. Güvenlik bakımından mevcut son teknolojiler ile donatılan yeni yerleşke çok uzun yıllar hizmet verebilecek bir biçimde hazırlanmıştır. İstanbul'da Vahdettin Köşkü de hem Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul programlarında hem de devlet ve hükümet başkanlarının kabullerinde kullanılmak üzere ilgili birimler tarafından hazırlanmaktadır. Tarabya Yerleşkesi ile Marmaris Okluk Koyu Devlet Konukevi de Cumhurbaşkanlığı kurumsal ve mali yapısı içindeki yerini korumaya devam etmektedir. Bu alanlarla ilgili bazı yenileme ve düzenleme çalışması yapılması gündemdedir."

"CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI GÜÇLENDİRİLECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek dönemdeki en önemli faaliyet alanlarından birisinin, yurt içi ve yurt dışı ziyaretleri olacağını belirten Kasırga, Erdoğan'ın bu çerçevede, Türkiye'nin her alandaki çıkarlarını en üst düzeyde korumak için gerekli tüm azmi göstereceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısının, seçilmiş cumhurbaşkanına ve büyüyen Türkiye'nin vizyonuna uygun olarak ilave birimlerle güçlendirilmesinin düşünüldüğünü anlatan Kasırga, bütçenin ilgili kalemlerinin de devletin zirvesinde temsil zafiyetine yer olmadığı düşüncesine dayanarak, bu duruma uygun şekilde hazırlandığını söyledi. Kasırga, 2015 yılı bütçesinin azami tasarruf ilkelerine titizlikle uyularak hazırlandığını vurguladı.

(CİHAN)

Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs