En Sıcak Konular

ABD Büyükelçiliği heyeti KAYSO'da

4 Kasım 2014 16:08 tsi
KAYSO Başkanı Boydak: "ABD’li şirketler Avrupalı şirketlere göre daha esnek ve daha ileriye dönük düşünüyorlar. Türkiye’de de değerlendirilmesi gereken birçok fırsat var. Bu fırsatları birlikte değerlendirmeye ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini gelişt

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner ve beraberindeki heyet, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’ı ziyaret etti.

Turner, ziyarette yaptığı konuşmada, ekonomik anlamda iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için bu tür ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amerika'nın Ankara Büyükelçisinin de Kayseri'yi ziyaret etmeyi çok istediğini ifade eden Turner, "Size onun selamlarını getirdim. Ben sadece ekonomi amaçlı buradayım. Ayrıca Türk ve Amerikan şirketleri arasındaki ortak noktaları tespit edip birlikte iş yapma olanaklarını araştırmak ve iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik konuları konuşmak üzere bu ziyareti gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ABD ile ilişkileri çok önemsediklerini vurguladı.

Amerika ile ne kadar yakın ilişkiler kurulursa iş dünyasına o kadar faydası olacağını dile getiren Boydak, şunları kaydetti:

"ABD ile ilişkilerde Kayserimizi hep yakın tutmaya gayret ediyoruz. Amerika ile nasıl iş yapılacağı konusunda burada birçok toplantı yaptık. Aslında Amerika’ya hiç yabancı değiliz. Talas ilçemizde 1900’lü yılların başında kurulmuş bir Amerikan Kolejimiz vardı. Bugün burası Türkiye'de yöneticilik yapan birçok kişinin yetiştiği yerdir. Ticaretimiz çok yeterli değil ama biz en azından Türkiye olarak biraz daha bilinçlendik. Amerika'nın her eyaletini farklı büyük bir ülke gibi düşünmek gerekir. Hepsinin farklı özellikleri var. Oralara yönelik gayretlerimizi arttırıyoruz."

Kayseri'den makine ihracatından hastane mobilyasına kadar çeşitli ürünler gönderdiklerini belirten Boydak, "Amerika’ya 2013 yılında yaklaşık 63 milyon 300 bin dolarlık ihracat yaptık. Bu da toplam ihracatının yüzde 3’üne denk geliyor. Rakam düşük gibi görünmesine rağmen önceki yıllara göre daha iyi bir konumdayız" diye konuştu.

Boydak, dünyadaki enerji kaynağının önemli bir kısmının Ortadoğu’da bulunduğunu ve burada çok büyük potansiyel olduğunu vurgulayarak, "Bu potansiyelin tabii ki yerel dinamiklerle hayata geçmesini çok önemsiyorum. ABD’li şirketler Avrupalı şirketlere göre daha esnek ve daha ileriye dönük düşünüyorlar. Türkiye’de de değerlendirilmesi gereken birçok fırsat var. Bu fırsatları birlikte değerlendirmeye ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmeye her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

AA



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs