En Sıcak Konular

Madencilerin kredi borcu silinecek

4 Kasım 2014 16:00 tsi
Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını yaşanan maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden bazılarının kredi borçları silinecek. Bölgedeki bin 500 madencinin kredi borçları da üç ay ertelenecek.

Ermenek ilçesinde su baskını yaşanan maden ocağında mahsur kalan 18 işçinin kredi borçları üç ay ertelendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek ilçesindeki maden ocağında bir haftadır mahsur kalan 18 madenci için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ocağın 3’te 2’lik kısmında çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

“Şu anda suyun, maden ocağıyla alakalı çalışmalarımızda bizi etkileyen olumsuz bir yanı bulunmamaktadır. Toplam su açısından baktığımızda 5'te 4'ünü bitirdiğimiz, 5'te birinin suyunu ve çamuru atmaya çalıştığımız bir ocaktan bahsediyoruz.

Özellikle işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklediği 3 baca vardı, 3 bacaya da girdik. Fakat oradan da beklediğimiz sonucu alamadık, orada işçi kardeşimize rastlayamadık. Demek ki; bu daha da ileriki noktalarda, desandre ile nefesliğin son bölümlerine doğru bulunduklarını bu vesileyle tahmin ediyoruz.

Yemek yenilen yere yaklaşık 25-28 metre civarında bir daha mesafemiz var. Fakat bu 25 metreyi eğer arkası açıksa, şu anda bir bariyerin orada çalışıyor arkadaşlar ve tamamen TTK ekibi tahliyesiyle alakalı müstakil bir şey kurdu. En önde giden ve daha donanımlı bir ekip, orada çalışıyorlar. Eğer o bariyerin arkasında boşluk varsa 25 metreyi çok kısa sürede aşabiliyorsunuz ama tavanda göçmeler varsa tabii ki daha çok zamana ihtiyacımız var."

Daha önce yaptığı çağrıyla ilgili eleştirileri de değerlendiren Yıldız, “Tavsiyelere, önerilere açık olduğumuzu söyledik. Bizim yol haritamız, projelerimiz belli. Buna rağmen tavsiyeleri olanlar varsa dinleyebiliriz dedim. Farklı yorumlanmasın” diye konuştu.

Bakan Lütfi Elvan ise “Ermenek kömür havzasında aşağı yukarı 1500 madenci işçi kardeşimiz çalışıyor. Bu işçilerimizin kredi borçlarını üç ay süre ile bankalarımız erteliyorlar. Ayrıca yer altında kalan bazı maden işçilerimizin kredi borçlarını da özellikle Halk Bankasından kredi borcu alındığı tespit edildi. Bu borçları da Halk Bankası Genel Müdürlüğü siliyor" dedi.


Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs