En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nda son dakika açıklamaları

4 Kasım 2014 14:18 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin son dakika değerlendirmelerinde bulunuyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Toplantısı'ndaki konuşmasının öne çıkan bölümlerini paylaşıyoruz...

MUHARREM AYI MESAJIYLA BAŞLADI

1375 yıldır İslam dünyası bu acı olayı unutmadı. Her yıl matemi tutulur. İnsanlarımız HZ. Hüseyin'i unutmadı. Zalimler tarihin hiçbir döneminde egemen olamadılar. Sevgili Peygamberimizin torunu HZ. Hüseyin herkesin gönlündeki tahtta. Acıyla kutlanıyor, matemle kutlanıyor.

ECEVİT'İ ANDI

Sosyal devlet deyince aklımıza rahmetli Bülent Ecevit gelir. Emeğin hakkı, grev hakkı onun döneminde çalışma yaşamının ayrılmaz parçaları oldular. Biz bugün sosyal devleti unuttuk. Devleti sosyalleştiren Anayasa maddesidir. Ne zaman sosyal demokrat bir başbakan olmuştur o zaman sosyal devlet daha güçlü olmuştur. Sosyal devleti ayağa kaldırmak bizim görevimizdir.

Huzur ve refah var diyenler... Yalvaç'a Ermenek'e Soma'ya gitsinler.

Bir STK 'Hukukun üstünlüğü olmayan yere yabancı sermaye gelmez' dedi vatan haini ilan edildi. Çalışanların emeğinin korunduğu bir düzen var mı? İşsizlik var mı? Var!

Bonzai mi var, uyuşturucu mu var, kadına şiddet mi var? Var! Temel nedeni sosyal devletin Türkiye'de hayata geçirilmemesidir.

Türkiye'nin en zengin yüzde 10'luk dilimi toplan servetinin 66'sına sahipti, şimdi 76'sına çıktı. Bu Türkiye'nin vahşi kapitalizme teslim edildiğinin kanıtıdır.

Yolsuzluk yapacaksın, hırsızlık yapacaksın yargılanmayacaksın. Demek ki sosyal devlet hukuk alanında da yok. Hukuka bağlı bir devlet, kararlılık içinde hukuka bağlı bir devlet anlayışı da yok.

Sosyal devlette işsiz devletten işsizliğimi gider deme hakkı vardır. Yoksul 'devlete' yoksulluğumu gider deme hakkına sahiptir. Vatandaşın hükümetten hak isteme hakkı vardır.

Devlet gerçekten vatandaşının sorunlarını çözecekse bunun yolu sosyal devletten geçiyor.

İŞ VAADİ

12 yıldır iktidardalar,

-İsşizliği, uyuşturucuyu önlediler mi? Adaleti sağladılar mı? O zaman oturup düşüneceğiz. CHP'nin tarihine bakın, Bülent Ecevit'e bakın. Haksızlıklara, yoksulluklara karşı kim direndi?

İşsizliği ve yoksulluğu bu ülkenin kaderi olmaktan çıkaracağız. Herkese iş... İş isteyen kardeşim yerin belil. Geleceksin CHP'ye oy vereceksin! İş bulamazsak hesabını benden soracaksın.

Sözüm söz işsizliği tarihe gömeceğiz, işsizlik olmayacak!

Bunları dillendirmiyorlar ne yapıyorlar. İnsanları etnik kimliklerine, mezheplerine göre bölüyorlar. Ben buradan seçmenime sesleniyorum. Etnik kimliğin beni ilgilendirmiyor. Senin evinde aş kaynatacağım.

ONLARIN ÇOCUKLARI...

Senin çocukların işsiz. Onların çocukları çalışmıyorlar bile. Onlar paralarını yatakodalarına koyuyorlar. Onların vakıfları, rüşvet merkezleri var.
Unutma! Senin çocuğunun CHP'si var.

İş bulanda binbir belayla taşeronda iş buluyor.

Şimdi senin düşünme zamanın kardeşim. Üstündeki ölü toprağını atma vakti. Senin çocuklarınınboy boy para kasası yok, yandaşları yok. Biz yandaşa değil, vatandaşa hizmet edeceğiz.

ERMENEK MADEN KAZASI

Bu kaza bize özgüdür. Neden sadece Türkiye'de oluyor? Almanya kömür üretiminde 1'nci biz 28'nciyiz. Almanya'da yer altına ölen işçi sayısı 3. Türkiye'de 2003-2014 arasında 1075 işçi. Niye Almanya'da olmuyor da biz de oluyor?

Neden!

ERMENEK'TE BİR KADIN...

Kılıçdaroğlu konuşmasına Ermenek'te yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterisi nedeniye ara verdi.

Bir kadın diyor ki... Evimizde yiyecek ekmek koymayıncaya kadar uğraştılar. Şimdi de canlarını anladılar.

Böyle bir tabloyu 21. yüzyılın Türkiyesi hak ediyor mu?

Buradan kadın vatandaşlarımıza sesleniyorum: Yerin altına inenler sizin eşiniz. Huzur içinde yaşayalım diye oraya iniyorlar, sevinçleri gelsin diye oraya iniyorlar. Böyle bir iktidarı daha ne kadar ayakta tutacaksınız?
İster başın açık olsun ister başın kapalı olsun! Orada insanlar öldükten sonra ne fark eder!
Evinde huzur mu istiyorsun. Artık adresini belli et. Artık elini vicdanına koy, artık CHP de. Kaza olmuş oldular halinde gidiyorlar.

Ölen sizin erkeğiniz, onların eşleri değil. Onların eşleri senin ödediği vergilerle saraylarda oturtuluyor. Din iman diyorlar. İnanmayın!

Yüksek tepelerde oturan beyefendi diyor ki: Efendim bize önceden haber verseydiniz önlem alırdık diyor!

124 KEZ YAZMIŞLAR

Ermenek'teki işçiler 124 mektup yazmışlar. İnsanlar toprak altında kalıyor, onlar korumalarıyla oraya geliyor. Sizin orada ne işiniz var. O ölenlerin kanları sizin yakanızdadır.

YAŞAM ODASI DEĞİL SARAY YAPTILAR

Yaşam odası teklifi verdik. AK Parti'li vekillerin oylarıyla reddedildi. Onlar 1 kattrilyonla saraylar yaptırıyorlar. Beyefendi kendisine bin odalı saray yaptırıyor. Hala uyanmayacak mısın kardeşim!

TEK GÜVENCELERİ DAYIBAŞI

Mevsimlik işçiler... Onların ki ayrı dram. Sen cebinde para olmayan insanı sevmez misin? Sana rüşvet vermeyenleri sevmez misin?

Gençler sigara içiyor. Kızıyor eyvalalh kızsın! Peki bakanların çocukları kapalı mekanlarda rüşvet alıyor onlara neden sesin çıkmıyor? Bana diyorlar ki bunları anlatmayın. 76 milyonun son ferdi anlayıncaya kadar anlatmaya devam edeceğim

PADİŞAH BOZUNTUSU!
 
Kaçak saray! Gitmeyin kirlenirsiniz! 3 milyon insan işsizken, padişah bozuntusu biri kendine saray yapamaz. 

Yüksek rakımlı tepede oturan zat! TOKİ'nin dergisine bir zamanlar bir yazı yazmıştı. Yazıda

"Sonuna kadar son nefemize kadar çalıyoruz" yazıyorlardı. Sonra fark edip dergiyi toplattılar ama kopyaları hala mevcut.

Bakın! İngiltere Başbakanı nerede oturuyor? Obama, Putin, Merkel, Ecevit, İnönü nerede oturuyor?


Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs