En Sıcak Konular

IŞİD zorda

4 Kasım 2014 14:12 tsi
Suriye'de yaklaşık 2 aydır Kobani'yi kuşatan IŞİD, Peşmerge ile ÖSO güçlerinin bölgeye sevk edilmesiyle savunma pozisyonuna geçti.

Suriye'de yaklaşık 2 aydır Ayn el Arap (Kobani) ilçesini kuşatan terör örgütü IŞİD, Peşmerge ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bölgeye sevk edilmesiyle savunma pozisyonuna geçti.

Suriye'nin Rakka, Tel Abyad bölgelerinde hakimiyetini artıran IŞİD, eylül ayının başında Kürtlerin yoğun yaşadığı Kobani'ye yönelik saldırı başlattı. İlçeye bağlı 300 köyü kısa sürede ele geçiren IŞİD, yaklaşık 2 aydır Kobani'de bazı Kürt gruplarla çatışıyor. Kobani'yi doğu, batı ve güney kesimlerinden kuşatan örgüt, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları karşısında önemli kayıp verdi.

Son olarak Peşmerge ve ÖSO gruplarının bölgeye sevk edilmesi ise IŞİD'i zor durumda bıraktı. Bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenleyerek Kürt grupların bulunduğu bölgelerde alan hakimiyetini ele geçirmeye çalışan terör örgütünün, son günlerde bu yöntemden uzaklaşması dikkati çekiyor.

"Saldırıdan savunma pozisyonuna geçti"

Savunma pozisyonuna geçen IŞİD'in, özellikle Irak ve Suriye'nin Rakka kentinden yayımladığı görüntülerle Kobani'ye yönelik "Psikolojik üstünlük" kurmaya çalıştığı şeklinde değerlendiriliyor. Kobani'de kayıplar veren örgütün bu nedenle Tel Abyad ve Rakka'daki güçlerini bölgeye sevk ettiğine dair bilgiler de geliyor.

Kobani'de Kürt gruplara destek veren Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, ÖSO ve Peşmerge grubunun bölgeye gelmesinden psikolojik olarak etkilendiğini söyledi. Örgütün şu anda savunmaya çekildiğini ifade eden İbrahim, "IŞİD, daha önce intihar saldırılarıyla üstünlük kurmaya çalışıyordu ancak artık bu yöntemi kullanamıyor. IŞİD'in önümüzdeki günlerde bölgedeki alan hakimiyetini kaybedeceğini değerlendiriyoruz" dedi.

İbrahim, ÖSO ve bazı Kürt gruplarla ön cephede savaştıklarını, Peşmerge grubunun ise batı kesimde ağır silahlarla kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,097 µs