En Sıcak Konular

Almanya'dan İngiltere'ye AB resti

3 Kasım 2014 14:45 tsi
Almanya'dan İngiltere'ye AB resti Başbakan Merkel'in, İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden çıkmak istemesi durumunda buna "hayır" demeyebileceği öne sürüldü

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden çıkmak istemesi durumunda buna "hayır" demeyebileceği iddia edildi.

Der Spiegel dergisinin Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Almanya, İngiltere’nin AB üyeliğini gözden çıkararak göçmen işçilerin serbest dolaşımı hakkındaki taleplerine karşı geri adım atmak istemiyor.

Almanya Başbakanı Merkel’in İngiltere’nin göçmen reformu ve bazı ekonomik nedenlerle AB'den çıkma tehditlerine boyun eğmeyeceği ve İngiltere'nin gerekirse AB'den çıkmasına "hayır" demeyeceği öne sürüldü.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bu talepleriyle AB kurallarını sonuna kadar zorlamaya çalıştığı savunuldu.


Federal Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, iddiaları doğrulamaktan kaçınarak, Almanya'nın bu konudaki duruşunun değişmediğini söyledi.

Almanya Federal Hükümeti'nin bu konuda uzun yıllardır aynı çizgide durduğunu hatırlatan Seibert,  ''İngiltere gelecekte AB'de hangi rol oynamak istiyorsa ona kendisi karar verecektir'' dedi.

Steffen Seibert, İngiltere'nin AB ile yaşadığı sıkıntıların Almanya ve İngiltere arasındaki bir mesele olmadığını, aksine bunun İngiltere ile tüm Avrupalı partnerler arasındaki bir mesele olduğunu belirtti.

İngiltere'nin AB içinde daha angaje ve aktif olmasını istediklerini belirterek, bunun herkesin yararına olacağını vurgulayan Seibert, ''Ortak menfaatler doğrultusunda Almanya, İngiltere ile olan yakın işbirliğini ve görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor'' diye konuştu.

 Seibert, serbest dolaşım hakkı konusunda Angela Merkel'in Brüksel'de yaptığı basın toplantısında söylediklerine atıfta bulunarak, serbest dolaşım hakkının kötü amaçla kullanılmasının engellenmesi konusunda topluca mücadele edilmesi gerektiğini ancak AB içinde serbest dolaşım konusunun dokunulmaz olduğunu kaydetti.

Bunun AB için önem derecesi yüksek bir konu olduğunu dile getiren Seibert, "AB içinde serbest dolaşım hakkı, Almanya için tartışılamaz bir konudur" ifadesini kullandı.

- Ukrayna'nın doğusundaki seçimler -

Seibert,  Ukrayna'nın doğusunda hafta sonunda yapılan seçimleri Almanya'nın tanımayacağını bir kez daha yineleyerek, bunun barış ve istikrara katkı sağlamayacağını söyledi.

Ukrayna'daki durumun gittikçe ağırlaşan bir hal aldığına dikkati çeken Seibert, Rusya'ya karşı yaptırımların daha fazla artırılması konusunda AB üyesi ülkelerin görüşmelerini sürdürdüğünü dile getirdi.

İngiltere, AB üyesi ülkelerden gelecek olanların serbest dolaşımının kısıtlanmasını talep ediyor. Almanya ve diğer AB üyesi ülkeler ise bu konuda geri adım atmak istemiyor. 

AA



Bu haber 1,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,942 µs