En Sıcak Konular

Batan teknede son durum: 20 ölü

3 Kasım 2014 14:44 tsi
Bakan Lütfi Elvan, İstanbul Boğazı'nda batan göçmen teknesinde 20 kişinin cesedinin çıkarıldığını, altı kişinin kurtarıldığını söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Boğaz'daki tekne kazasıyla ilgili teknedeki 43 kişiden 20'sinin hayatını kaybettiğini, 6'sının kurtarıldığını, diğerleri için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.  

Ermenek'te maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşılması için yürütülen çalışmalar hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile gazetecilere açıklamalarda bulunan Elvan, İstanbul Boğazı'nda sabaha karşı yaşanan tekne kazasıyla ilgili son durum hakkında da bilgi verdi.

Elvan, Rumeli Feneri'nin 3-4 mil açığında Karadeniz sularında yan yatan tekneyle ilgili kesin yolcu sayısının henüz tespit edilemediğini, sağ kurtulanların ifadelerine göre teknede 43 kişinin bulunduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Bakan Elvan, 43 kişiden 3'ünün mürettebat, kalanların ise çoğunun Afgan uyruklu olduğunun tahmin edildiğini belirterek, "Kalan 40 kişiden 9'unda Afgan pasaportu tespit edildi. Kalan kişilerin de Afgan uyruklu olduğu tahmin ediliyor. 20 kişi şu an itibarıyla hayatını kaybetmiş durumda, 6 kişi sağ kurtulmuştur. Geri kalan kişilerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Teknede Afganistan pasaportu taşıyan 9 kişinin tespit edildiğini, diğer kaçak göçmenlerin de Afgan uyruklu olduğunun tahmin edildiğini aktaran Elvan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün 4 tahlisiye botu ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 7 botuyla teknedeki diğer kişilerin aranması ve kurtarılması için faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

Elvan, bir gazetecinin "Kazanın oluş şekli ve teknenin kime ait olduğu yönünde bilgilere ulaşıldı mı?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Herhangi bir bilgi şu ana kadar ulaşmış değil. Ancak gece saatlerinde bir ihbar geldiği, bunun neticesinde arama faaliyetlerine başlandığı bize gelen bilgi. Bu bilgilerin tamamı, sağ kurtulan 6 kişiden alınan bilgiler. 43 kişi mi 40 kişi mi bunu net olarak söylememiz mümkün değil. Teknenin kapasitesinin de aşağı yukarı 30 kişi olduğu ifade edildi. Tekne yan yatmış durumda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Büyükdere'deki istasyonuna çekiliyor şu anda."

Tekneye başka bir geminin çarptığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Elvan, "Şu an itibarıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gerekli çalışmaları yapıyorlar. Net bir sonuç elde etmeden bir şey söylememiz şu anda mümkün değil. Bizim elimizde böyle bir bilgi yok" diye konuştu.



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs