Erdoğan 15:00'te açıklama yapacak
11 Temmuz 2014 14:08 tsi
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. İşte Köşk yolunda Erdoğan'ın hedefleri...
Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var?
Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var? Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var? Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Vizyon Belgesi'nde ne var?
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Vizyon Belgesi"ni bugün saat 15.00'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikle açıklayacak.
Erdoğan, Vizyon Belgesi ile Cumhurbaşkanlığı seçilmesi durumunda izleyeceği yola ilişkin detaylarını açıklamış olacak.
YENİ SLOGANI
45 sayfalık bir kitapçık haline getirilen vizyon belgesinin kapağında "Yeni Türkiye Yolunda Demokrasi, Refah, İtibar" sloganı ve Recep Tayyip Erdoğan imzası yer alıyor. Erdoğan'ın yapacağı tarihi konuşma Yeni Türkiye Vizyonu, Siyaset, Toplum, Dünya başlıklarından oluşuyor.
EN KÜÇÜK AYRINTILAR BİLE DÜŞÜNÜLDÜ
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'nde oturma düzeninde en küçük ayrıntı bile düşünüldü.
Farklı grupların farklı kart renklerine göre oturacağı salonda, Başbakanlık için ayrılan bölümün sağına soluna ve arkasına yerleştirilen gruplarla, Erdoğan, "Toplumun her kesimini kucaklıyorum" mesajı verecek.
Buna göre Erdoğan'ın hemen arkasında sanatçılar ve sporcular, sağ tarafında düşünce kuruluşları, STK temsilcileri, akademisyenler, yazarlar ve üniversiteler yer alacak. Sol tarafında ise akil insanlar, dini cemaat ve vakı temsilcileri yer alacak.
ÖĞRETMENLERİ GELECEK
Saat 15.00'de başlayacak program için salonda hazırlıklar hızla sürerken, Erdoğan'ın öğretim hayatındaki 30 öğretmeni ve Kasımpaşa'daki arkadaşları da yanında olacak. Yaklaşık 4 bin 500 kişinin davet edildiği toplantıya, 70 işadamı, İstanbul 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfez Geçişi, Marmaray, Avrasya ve hızlı tren projelerinin mühendisleri ve işçileri katılacak.
Toplantıya, 27 Mayıs Darbesi'nden sonra idam edilen Adnan Menderes, Yassıada'da ömür boyu hapse mahkum edildikten sonra rahatsızlanarak hapishanede hayatını kaybeden Tevfik İleri ve Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın aile temsilcileri de davet edildi.
cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi.jpg
Erdoğan'ın 2023 yolunda Yeni Türkiye Vizyonu'ndan satır başları şöyle:
SEVDAMIZ DA DAVAMIZ DA
Yeni Türkiye hedefine yorulmadan, bıkmadan, yılmadan ilerleyeceğiz. Milletimiz ile, hangi siyasi görüşten, hangi sosyal, dini, etnik kimlikten gelirse gelsin bütün vatandaşlarımız ile birlikte, can cana, yan yana Yeni Türkiye idealini gerçekleştireceğiz. Sevdamız da, davamız da budur.
TARİHİYLE BARIŞAN
Yeni Türkiye, devletin milletiyle, tarihiyle ve coğrafyasıyla barıştığı Türkiye'dir. Kendi tarihinden, kültüründen, dilinden ve coğrafyasından uzak kalan değil, aksine ondan güç alan, onunla gurur duyan bir Türkiye inşa ediyoruz.
KUCAKLAYAN
Yeni Türkiye,büyümüş, kalkınmış ve güçlü Türkiye'dir. Yeni Türkiye, daha da çoğullaşan, farklılaşan toplumumuzu kucaklayan Türkiye'dir. Yeni Türkiye, toplumsal refah, büyük ekonomi, siyasi istikrar ve ileri demokrasi üzerinde yükselen Türkiye'dir.
DÜNYADA SÖZ SÖYLEYEN
Yeni Türkiye, her insanının vatandaş olmakla gurur duyacağı dünya devleti Türkiye'dir. Yeni Türkiye, dünyaya daha açık, daha şeffaf, öncü bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye, bölge ve dünya barışına, adalete ve hakkaniyete daha çok hizmet eden bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye, dünyaya söz söyleyen, dünya ölçeğinde hareket eden bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye, bilgisi, üretimi ve yönetimi ile lider bir Türkiye olacaktır.
MEDENİYET MERKEZİ
Yeni Türkiye; bütün farklılıkları ile birbirini seven, birbirine kenetlenmiş, kendine güvenen, özgür, sorumlu ve erdemli insanlarıyla yeniden dünyanın medeniyet merkezi olan bir Türkiye olacaktır.
DÖRT TEMEL HEDEF
Erdoğan'ın açıklayacağı manifesto da ise 2023 yılında dört temel hedef sıralanıyor; Demokrasiyi daha da geliştirmek, Siyasi ve toplumsal normalleşmeyi sağlamak, Toplumsal refahı daha çok yükseltmek, Dünyada öncü ülkeler arasına girmek.
İÇERİKTEN İLK SİNYALİ ERDOĞAN VERMİŞTİ
Ankarada Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, belgeye ilişkin hazırlıkların bu merkezde sürdüğünü belirtti. Erdoğan Vizyon Belgesi'nin içeriğine ilişkin ilk işaretleri vermişti.
Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı Vizyon Belgesi'yle de Türkiye'de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır? Bunların hepsini bu belgede göreceğiz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide ve ekonomide attığımız adımların hepsi ortadadır. Bütün bu detayları Vizyon Belgesini açıkladığımız gün konuşacağız.
Bu haber 591 defa okundu.
Yorumlar
+ Yorum Ekle