En Sıcak Konular

Hukukun üstünlüğü yegane teminattır

4 Temmuz 2014 16:34 tsi
Adalet Bakanı Bozdağ, hukukun üstünlüğü konusundaki açığın kapatılamaması durumunda Türkiye'nin huzur ve barış adası haline getirilemeyeceğini belirterek "Hukukun üstünlüğü, yegane sigorta, yegane teminattır" dedi.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Acıpayam ilçesinde 8 bin metrekarelik bir alana yaptırılacak olan adliye binasının temel atma törenine törenine katıldı.

Bakan Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, Acıpayam'da çok önemli bir hizmetin başlangıcını yaptıklarını ifade etti. Türkiye'nin pek çok kriz ve sıkıntıdan dünyanın diğer ülkeleri gibi etkilenmemesinin nedenlerinden birinin, ülkedeki dayanışma ve yardımlaşma kültüründen kaynaklandığını dile getiren Bozdağ, hayırsever iş adamlarının katkılarıyla çok sayıda okul, hastane, hizmet binaları, adalet saraylarının milletin hizmetine sunulduğunu belirtti. Türkiye'nin son 12 yıl içinde her alanda en az 3 kat büyüdüğünü kaydeden Bozdağ, "Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette hangi alanı alırsanız alın Türkiye'nin 12 yıl içerisinde başkalarının anlayamayacağı şekilde çok hızlı değiştiğini ve dönüştüğünü görüyoruz. Sadece alt yapımız, üst yapımız değişmedi aynı zamanda demokrasimiz de gelişti, değişti, kökleşti. İnsan hakları konusunda Türkiye dünle mukayese edilemeyecek noktaya geldi. Bugün geldiğimiz nokta hepimizin gıpta ettiği bir nokta. Ama daha gideceğimiz çok yol, alacağımız çok mesafe var. Bunun bilincindeyiz" diye konuştu.

Bir ülkede ekonomi iyi, siyasi istikrar iyi, iktidar güçlü, yönetim iyi olursa her şeyin daha güzel gideceğini belirten Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasi olmazsa ve demokrasinin olduğu yerde de güçlü bir hukuk sistemiz olmazsa ekonominiz ne kadar iyi olursa olsun, siyasi istikrar ne kadar iyi olursa olsun o ülkede huzur olmaz rahatlık olmaz. Hepimizin sıkıntısı olabilir, kardeşimizle ihtilafımız olabilir, komşumuzla, devletle olabilir ama biz bütün bu ihtilaflar karşısında bir şeyi biliriz; yargıya gittiğimiz zaman hak yerini bulur, adalet tahakkuk eder. Biz böyle bir inanç içinde olduğumuz zaman hiç bir mücadeleden kaçınmayız. Her mücadeleye gireriz. Çünkü sonuçta biliriz ki hakkımız olanı alırız. Eğer vermezlerse yargı vardır; yargıya gider oradan alırız. Adalet er veya geç yerini bulur. Eğer bizim adalete olan inancımız zayıf olursa, eğer hak yerini bulmadığı konusunda bir endişemiz olursa o zaman diğer alandaki güçlülüğümüzün hiç bir faydası olmaz. Çok güçlü insanlar bile çekinebilir. Çünkü hukuk hakkı teslim etmiyorsa, adalet yerini bulmuyorsa güçlülerin dahi bir korunağı yoktur. Biz bütçe açığını, yatırım açığını, eğitim açığını kapatabiliriz. Ama bütün bu açıkları kapatmamıza rağmen eğer hukukun üstünlüğü konusundaki açığımızı kapatmazsak ülkemizi huzur ve barış adası haline getiremeyiz. Hukukun üstünlüğü bütün diğer alanlardaki gelişmelerin üstün bir noktada olmasında yegane sigorta, yegane teminattır."

Hükümet olarak Türkiye'de hukukun üstünlüğünü tesis etme, hukuk güvenliğini her alanda hayata geçirme ve hukukun her şeyin temel sigortası olması konusunda çok samimi adımlar attıklarına dikkati çeken Bozdağ son olarak hakim, savcı ve yargı personelinin özlük hakları konusunda girişimlerde bulunduklarını belirtti. Bozdağ "Onların yaptığı hizmetle mütenasip olmayan bazı durumlar vardı. Başbakanımızla bu konuyu müzakere ettik. Ondan aldığımız talimat çerçevesinde ise Maliye ve Adalet Bakanlığı'yla bir taslak çalışma yapıyoruz. Çalışmamız bittikten sonra hakim ve savcılarımızın özlük hakları ve diğer yargı personelinin özlük haklarıyla ilgili bir iyileştirmeyi de bu yasama döneminde yapacağımızı ifade ediyorum" dedi.

Bakan Bozdağ ve Zeybekci ile protokol üyeleri daha sonra adliye binasının temelini attı.

AA



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs